Війна в Ізраїлі: все більше країн, світових організацій і чиновників закликають до припинення бойових дій

Міжнародний суд готується винести проміжне рішення щодо звинувачення Південної Африки в тому, що війна в Газі є геноцидом проти палестинців, що є екстреним заходом, що може загрожувати Ізраїлю міжнародними санкціями
Судді та сторони засідають під час слухань у Міжнародному суді ООН у Гаазі, Нідерланди. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic», Ізраїль вже назвав звинувачення Південної Африки неправдивими та «грубо спотвореними» та заявив, що докладає всіх зусиль, щоб уникнути жертв серед цивільного населення в Газі.

Директор ЦРУ Вільям Бернс зустрінеться зі своїми ізраїльськими та єгипетськими колегами, а також прем’єр-міністром Катару в Європі, повідомляють американські ЗМІ. Це намагання домовитися про нове перемир’я та звільнення заручників у війні Ізраїлю та Гази.

США та Велика Британія запровадять нові санкції проти лідерів угруповання хуситів, пов’язаних з Іраном, серед яких будуть заморожені активи та заборона на поїздки щонайменше чотирьох високопоставлених осіб, повідомляє Bloomberg News у четвер з посиланням на людей, знайомих із планом. Високопоставлені міністри в адміністрації хуситів у Ємені також будуть під санкціями, оголошення про що очікується вже в четвер.

Лідер єменських хуситів Абдель-Малік аль-Хуті заявив у четвер у телевізійній промові, що напади на кораблі, пов’язані з Ізраїлем, триватимуть, доки допомога не дійде до палестинського народу в Газі. Лідер групи додав, що результати останньої ескалації США та Великобританії будуть контрпродуктивними та не вплинуть на «нашу волю та рішучість».

Держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер знову закликав Ізраїль захистити цивільних осіб після смертоносного удару по притулку ООН у Газі, який викликав рідкісне засудження США. «Ми підтвердили це з урядом Ізраїлю, і я розумію, що вони, як це необхідно і доцільно, вивчають цей інцидент», — сказав Блінкен, не повідомляючи, на якому рівні відбулися обговорення.

війна в Ізраїлі
Палестинці тікають з Хан-Юніса через ізраїльську наземну операцію. Фото – Reuters

Лорд Кемерон, міністр закордонних справ Великобританії, який перебуває на Близькому Сході для переговорів з ізраїльськими лідерами та катарськими посередниками, закликав покласти край ізраїльським «вузьким місцям», які перешкоджають доставці допомоги в Газу, і підтримав негайну паузу в бойових діях. Кемерон також зустрівся з президентом Палестини Махмудом Аббасом на окупованому Західному березі річки Йордан, де він обговорив свій план щодо Гази щодо «переходу від паузи — для доставки допомоги та вивезення заручників — до сталого припинення вогню, що веде до довгострокового політичного вирішення проблеми», включаючи Палестинську державу».

Антоніу Гутерріш, генеральний секретар ООН, заявив, що гуманітарна ситуація в Газі є «жахливою», оскільки чверть населення бореться з катастрофічним рівнем відсутності продовольчої безпеки, коли він знову закликав ООН до «негайного гуманітарного припинення вогню». «Кожен у Газі голодний», — сказав він.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Катар висунув звинувачення Нетаньяху, Білий дім нагадав про відповідальність за обстріли цивільного населення

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *