Збройні сили США підтвердили напад хуситів на нафтовий танкер та нанесли ракетний удар у відповідь

США підтвердили напад на нафтовий танкер і знищили протикорабельну ракету хуситів
Нафтовий танкер Marlin Luanda був уражений і підпалений в Аденській затоці біля узбережжя Ємену. Фото - twitter.com/sentdefender

Як повідомляє «Kreschatic», військові США заявили, що знищили протикорабельну ракету хуситів, яка була спрямована в Червоне море та готова до запуску. Ракета “представляла безпосередню загрозу для торговельних суден і кораблів ВМС США в регіоні”, – йдеться в заяві центрального командування США на X.

Ракетний удар було завдано через вісім годин після того, як біля узбережжя Ємену було вражено нафтовий танкер. Напад на нафтовий танкер спонукав уряд Великої Британії заявити, що Британія та її союзники «зберігають за собою право на відповідь».

єменські хусити
Протикорабельні ракети “Faleq-1” хуситів. Фото: ЗМІ хуситів

Єменські повстанці-хусити заявили, що їхні військово-морські сили провели операцію проти того, що вони назвали «британським нафтовим танкером Marlin Luanda» в Аденській затоці. Судноплавні дані свідчать про те, що судно плаває під прапором Маршаллових островів.

Збройні сили США також підтвердили атаку, опублікувавши заяву на X, у якій йдеться, що «терористи-хусити, яких підтримує Іран, випустили одну протикорабельну балістичну ракету з районів Ємену, контрольованих хуситами, і вразили нафтовий танкер під прапором Маршаллових Островів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити продовжать напади в Червоному морі, але пообіцяли не атакувати російські і китайські кораблі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *