Будівництво Росією газопроводу до Китаю відкладається на невизначений термін – FT

Прем'єр-міністр Монголії Лувсаннамсраїн Оюун-Ердене заявив, що будівництво запланованого Росією нового газопроводу «Сила Сибіру-2» до Китаю, яке, як очікувалось, розпочнеться цього року, може бути відкладено
Будівництво газопроводу "Сила Сибіру-2" до Китаю. Фото - росЗМІ

Про це повідомляє Financial Times, інформує «Kreschatic».

Росія веде переговори про будівництво нового газопроводу для транспортування 50 мільярдів кубічних метрів газу на рік з півночі Росії до Китаю через Монголію, майже стільки ж, скільки нині недіючий газопровід Nord Stream 1 на дні Балтійського моря, який був пошкоджений у 2022 році.

Китай і Росія ще не погодили ключові деталі грандіозного проекту, сказав прем’єр-міністр виданню, додавши, що рекордні світові ціни на газ за останні два роки викликали складні переговори.

«Газпром», який керуватиме «Силою Сибіру-2», заявив, що має намір розпочати поставки газу до 2030 року. Але домовленості щодо ключових питань, у тому числі щодо ціноутворення, залишаються недосяжними.

Цим двом сторонам все ще потрібно більше часу для більш детального дослідження економічних питань. Китайська та російська сторони все ще проводять розрахунки та оцінки, і вони працюють над економічною вигодою

– сказав Оюун-Ердене FT.

Сила Сибіру-2
Фото – росЗМІ

Росія нарощує поставки до Китаю, щоб компенсувати втрату значної частини своїх продажів газу в Європі після її вторгнення в Україну майже два роки тому, що спонукало західні держави накласти санкції на Москву та зменшити залежність від російських енергоносіїв.

Віце-прем’єр-міністр Росії Вікторія Абрамченко минулого року заявила державному інформаційному агентству ТАСС, що будівництво монгольської частини російського газопроводу до Китаю може початися в першому кварталі або першій половині 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія хоче отримати компенсації через вибухи на «Північних Потоках»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *