Китай вдався до військових провокацій проти Тайваню напередодні американсько-китайських переговорів

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван І в Таїланді
Пекін посилив військовий тиск на Тайвань напередодні американсько-китайських переговорів. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Politico, Китай направив військові літаки та військово-морські кораблі в бік Тайваню в суботу перед переговорами високого рівня між американськими та китайськими офіційними особами, спрямованими на зниження напруженості між найбільшими супердержавами світу.

Згідно з заявою міністерства національної оборони Тайваню, вранці в суботу Народно-визвольна армія Китаю направила більше 30 літаків і шість кораблів на Тайвань.

Майже половина цих літаків перетнула середину Тайванської протоки — неофіційного кордону між материком і островом.

Збройні сили Тайваню “моніторили ситуацію та доручили відповідним силам реагувати”, повідомило міністерство національної оборони країни.

Напруженість між Пекіном і Тайбеєм залишається високою з тих пір, як Лай Чін Те переміг на президентських виборах у Тайвані на початку цього місяця завдяки політичній кампанії, спрямованій на відсіч загрозам Китаю щодо острова.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван І в Таїланді, щоб обговорити поточну геополітичну небезпеку, включаючи атаки підтримуваних Іраном повстанців-хуситів на Близькому Сході.

Ван І. Фото – ukr.net

Салліван тиснув на Вана, щоб той використав вплив Китаю на Іран, щоб послабити напруженість на Близькому Сході. Офіційні особи також погодилися працювати над організацією телефонної розмови між президентом США Джо Байденом і китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Байден заявив, що США не підтримують незалежність Тайваню після виборів на острові

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version