Змінили риторику: Пентагон заявив, що Вашингтон не хоче війни, і не вірить у те, що Іран прагне війни зі США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати дадуть «рішучу» відповідь на агресію та притягнуть до відповідальності винних у нападі безпілотника на американську військову базу в Йорданії, внаслідок якого загинули троє американських військовослужбовців і десятки були поранені
Члени команди національної безпеки інформують Джо Байдена в ситуаційній кімнаті в понеділок. Фото - EyePress

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, в той же час міністр оборони США Ллойд Остін пообіцяв, що США вживуть «усіх необхідних заходів» для захисту своїх військ, але заявив, що не вірить у те, що Іран прагне війни зі США, і що Вашингтон також не хоче війни.

Згідно зі звітом американських військових, ворожий безпілотник, який був використаний для нападу на американську базу в Йорданії, могли сплутати з американським безпілотником, який повертався на американську установку. Описуючи атаку безпілотника, двоє офіційних осіб США, які не були уповноважені давати коментарі та наполягали на анонімності, сказали, що за попередніми даними, ворожий дрон, який вдарив по об’єкту, відомому як Вежа 22, міг бути прийнятий за американський дрон, який був у повітрі в той самий час. За словами одного американського чиновника, під час смертоносної атаки в неділю був використаний дрон іранського виробництва.

Вежа 22
Вигляд із супутника військового форпосту США, відомого як Вежа 22. Фото – Planet Labs

Прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман бін Джассім аль Тані сподівається, що відплата США за атаку безпілотника в Йорданії, внаслідок якої загинули троє американських військовослужбовців, не завадить досягненню нової угоди із Ізраїлю та ХАМАС про звільнення заручників. «Я сподіваюся, що ніщо не підірве зусилля, які ми робимо, і не поставить під загрозу процес», — сказав він. Шейх Мохаммед бін Абдулрахман бін Джассім аль Тані виступав перед аудиторією вашингтонського мозкового центру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран заперечує причетність до вбивства трьох американських солдат, Байден пообіцяв жорстку відповідь

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *