Єменські хусити пообіцяли атакувати всі американські та британські військові кораблі в якості «самооборони»

Хусити пообіцяли атакувати всі американські та британські військові кораблі, що діють у водах поблизу Ємену, в якості «самооборони»
Протикорабельні ракети “Al-Mandab 1” хуситів на параді в Ємені. Фото - ЗМІ хуситів

Амін Хайян, військовий речник угруповання, сказав:

Усі американські та британські військові кораблі в Червоному морі стануть ціллю в рамках права законної оборони нашої країни.

Він додав, що цілями будуть всі американські та британські військові кораблі, які брали участь в «агресії» проти його країни.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, це сталося після того, як підтримувані Іраном повстанці випустили «кілька» ракет по військовому кораблю США в Червоному морі в середу вранці, після чого, через кілька годин, американські військові повідомили про збиття ракети.

Військово-морські сили Збройних сил Ємену за допомогою Всемогутнього Бога випустили кілька морських ракет по американському есмінцю USS Gravely в Червоному морі.

– йдеться в заяві хуситів.

Раніше Центральне командування США повідомило, що корабель USS Gravely збив хуситську ракету близько 23:30 (20:30 за Гринвічем) у вівторок – останній із серії подібних інцидентів у Червоному морі.

В свою чергу Британія готова надіслати авіаносець у Червоне море для протидії ударам безпілотників і ракет єменських хуситів.

Британський авіаносець
Британський авіаносець HMS Queen Elizabeth з винищувачами п’ятого покоління F-35B Lightning II. Фото – royalnavy.mod.uk

Королівський військово-морський флот готується замінити USS Dwight D Eisenhower, коли він повернеться до Америки, оскільки хусити попередили про «довгострокове протистояння» на одному з найбільш жвавих судноплавних шляхів у світі.

Джеймс Хіппі, міністр збройних сил, заявив у вівторок, що Великобританія може «співпрацювати з американцями» і втрутитися, щоб «закрити прогалину» в Червоному морі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити продовжать напади в Червоному морі, але пообіцяли не атакувати російські і китайські кораблі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *