США після нових ракетних ударів по Ємену попередили хуситів про подальші наслідки атак в Червоному морі

У суботу Сполучені Штати та Британія завдали ударів по щонайменше 30 об’єктах хуситів у Ємені під час чергової хвилі нападу, спрямованої на подальше знешкодження підтримуваних Іраном груп, які атакували інтереси США та міжнародні інтереси у відповідь на війну Ізраїлю та ХАМАС
США та Велика Британія завдали нових ударів по 30 об’єктам хуситів, щоб ще більше послабити підтримувані Іраном групи. Фото - Міноборони Британії

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, кораблі та винищувачі в суботу завдали ударів по хуситам. Це сталося після першої атаки в п’ятницю, націленої на підтримуваних Іраном ополченців та Іранську революційну гвардію у відповідь на удар безпілотника, який забрав життя трьох американських військових у Йорданії минулих вихідних. .

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що військові дії «надсилають чітке повідомлення хуситам про те, що вони продовжуватимуть стикатися з подальшими наслідками, якщо не припинять свої незаконні атаки на міжнародне судноплавство та військово-морські судна».

удари по Ємену
Збройні сили США і Великої Британії завдають ударів по об’єктах хуситів в Ємені. Фото – Центральне командування США

Об’єкти хуситів перебували в 13 різних місцях і були вражені американськими винищувачами F/A-18 з авіаносця USS Dwight D Eisenhower, британськими винищувачами Typhoon FGR4 і есмінцями USS Gravely і USS Carney, які запускали ракети Tomahawk з Червоного моря, за словами офіційних осіб США та міністерства оборони Великобританії. Представники США не були уповноважені публічно обговорювати військову операцію і говорили на умовах анонімності.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що єменські хусити пообіцяли атакувати всі американські та британські військові кораблі в якості «самооборони»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *