Війна в Ізраїлі: безпілотник знову атакував базу з американськими військовими, ЦАХАЛ знищив «десятки терористів» у Газі

Шість курдських бійців були вбиті ввечері в неділю внаслідок атаки безпілотника на базу, де також розміщені американські війська в східній Сирії. Це стало першою значною атакою в Сирії чи Іраку після того, як США на вихідних завдали ударів проти підтримуваних Іраном ополченців
Бійці Сирійських демократичних сил беруть участь в пошуковій операції в таборі для біженців на північному сході Сирії. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», сирійські демократичні сили (SDF), які підтримуються США та очолюються курдами, заявили в понеділок, що атака вразила навчальний полігон на базі Аль-Омар у східній провінції Сирії Дейр-ель-Зур, де тренуються підрозділи командос. Втрат серед американських військових немає. Ісламський рух опору в Іраку взяв на себе відповідальність за атаку.

У своїх останніх оперативних даних ізраїльські військові стверджують, що за останні 24 години вони вбили «десятки терористів» у центральній і північній частині сектора Газа. Палестинське інформаційне агентство Wafa повідомляє, що ізраїльське бомбардування продовжується в Хан-Юнісі, причому цілями також є великі райони на схід від міста Дейр-ель-Балах. Щонайменше 20 палестинців були вбиті минулими вихідними під час ізраїльських ударів по Рафаху, місту, яке раніше ізраїльські військові призначили безпечною зоною і куди втекли сотні тисяч палестинців, повідомляє гуманітарне агентство ООН.

війна в Ізраїлі
Стовп диму після ізраїльського бомбардування на півдні Сектора Газа. Фото – timesofisrael.com

Товариство Червоного Півмісяця Палестини повідомило в соціальних мережах, що ізраїльські сили затримали генерального директора та адміністративного директора лікарні Аль-Амаль у Хан-Юнісі.

Ізраїльські сили безпеки застрелили 14-річну палестинського підлітка поблизу окупованого Східного Єрусалиму після, за їхніми словами, спроби ножового нападу.

Іспанія надішле агентству ООН у справах палестинських біженців UNRWA (БАПОР) додаткові 3,5 мільйона євро допомоги, повідомив законодавцям у понеділок міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес. Агентство попередило про значну нестачу фінансування після того, як кілька великих донорів призупинили фінансування після того, як Ізраїль звинуватив 12 співробітників БАПОР в участі в нападі ХАМАС 7 жовтня на півдні Ізраїлю.

Росія викликала посла Ізраїлю в Москві через коментарі Симони Гальперін в інтерв’ю. Вона розкритикувала російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова за применшення важливості Голокосту і сказала, що Росія була занадто дружньою з ХАМАС.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: військових звинуватили у навмисних вбивствах журналістів, ХАМАС підтримав припинення вогню

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *