ХАМАС запропонував Ізраїлю план припинення війни: стали відомі деталі можливої угоди

ХАМАС запропонував триетапний план припинення вогню у відповідь посередникам Катару та Єгипту, згідно з яким угруповання має обміняти ізраїльських заручників, захоплених нею 7 жовтня, на палестинських полонених, забезпечити відновлення Гази, забезпечити повне виведення ізраїльських військ і обмін тіла та останки, згідно з проектом документа, з яким ознайомилося Reuters
Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрічається з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем’єр-міністром і міністром закордонних справ Катару Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані в палаці Лусаїл, Доха, Катар, у вівторок, 6 лютого 2024 р. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», у звіті Reuters про проект плану припинення вогню ХАМАС міститься додаткова інформація про те, що пропонує організація. Цей план є відповіддю на пропозицію, надіслану минулого тижня посередниками Катару та Єгипту та підтриману США та Ізраїлем.

Згідно з проектом документа, з яким ознайомилося Reuters, зустрічна пропозиція ХАМАС передбачає три фази по 45 днів кожна. Ось деталі цих 45-денних фаз, згідно з повідомленням інформаційного агентства:

  1. Усі ізраїльські заручниці, чоловіки до 19 років, люди похилого віку та хворі будуть звільнені протягом першого 45-денного етапу в обмін на звільнення палестинських жінок і дітей з ізраїльських в’язниць.
  2. Решта чоловіків-заручників будуть звільнені під час другого етапу.
  3. Тіла та останки загиблих під час бойових дій будуть обміняні на третьому етапі. До кінця третьої фази ХАМАС очікує, що сторони досягнуть згоди щодо припинення війни.
війна в Ізраїлі
Ізраїльські солдати працюють біля своїх танків на тлі триваючого конфлікту між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС поблизу північного кордону Гази в Ізраїлі. Фото – Israel Defense Forces

Reuters повідомляє, що ця пропозиція також призведе до початку реконструкції Гази та повного виведення ізраїльських військ.

ХАМАС, який керує Газою, заявив у доповненні до пропозиції, що він хоче звільнити 1500 в’язнів, третину з яких він хоче вибрати зі списку палестинців, яких Ізраїль засудив до довічного ув’язнення.

Перемир’я також збільшить потік продовольства та іншої допомоги для зневірених мирних жителів Гази, які стикаються з голодом і гострою нестачею основних засобів.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: військових звинуватили у навмисних вбивствах журналістів, ХАМАС підтримав припинення вогню

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *