Китайський банк, який є найважливішим для російських імпортерів, припинив усі розрахунки з РФ

Китайський Chouzhou Commercial Bank повідомив клієнтів про зупинення всіх операцій з Росією
Головний для російських імпортерів китайський банк зупинив усі розрахунки з РФ. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це пише російське видання «Ведомости» з посиланням на бізнесменів, які працювали з цією кредитною організацією, та фінансових консультантів.

Chouzhou Commercial Bank, зазначає видання, був основним розрахунковим центром для російських імпортерів, які працюють із Китаєм.

За словами співрозмовників «Ведомостей», банк минулого тижня розіслав повідомлення про припинення операцій із будь-якими російськими чи білоруськими організаціями. “Через це у нас вже зірвалося кілька угод”, – розповів власник однієї з компаній.

Бізнесмен з Іжевська розповів газеті, що в грудні Chouzhou Commercial Bank повідомив його про зупинення платежів за певним списком товарів, ввезення яких до Росії заборонено західними санкціями, а за кілька тижнів після цього повідомив і про повне припинення розрахунків.

Як зазначили співрозмовники видання, банк припинив транзакції не лише за допомогою SWIFT, а й із російською СПФС та китайською CIPS. Хоча, вказали вони, рух коштів у національних платіжних системах, на відміну від SWIFT, не можна відстежити безпосередньо, транзакції видно у звітності банків, яку можуть запросити західні контрагенти.

вторинні санкції
Фото – rbc.ua

Інші китайські банки в свою чергу посилили правила роботи з клієнтами з Росії. Вони, зокрема, вимагають підтвердити, що покупець товару не мав контактів із включеними до списків санкцій приватними особами та компаніями, що продукція не використовуватиметься для потреб оборонного комплексу чи поставлятиметься до анексованого Криму.

У січні агентство Bloomberg повідомило, що китайські державні банки обмежують роботу з клієнтами з Росії через указ президента США Джо Байдена про вторинні санкції. У Кремлі у відповідь на публікацію Bloomberg заявили, що Росія продовжує розвивати двосторонні відносини із Китаєм.

У лютому що деякі банки Туреччини почали закривати рахунки російським компаніям, пов’язуючи це з побоюваннями вторинних санкцій. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков тоді заявив, що в Кремлі знають про ці обмеження, додавши, що США чинять «безпрецедентний, неприкритий та агресивний тиск» на Туреччину та турецькі компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що турецькі банки слідом за китайськими почали відмовлятися від роботи з росіянами і блокують платежі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *