Пєсков пояснив, навіщо Путін дав інтерв’ю американському скандальному телеведучому Такеру Карлсону

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що Володимир Путін дав інтерв'ю американському телеведучому Такеру Карлсону
Американський телеведучий Такер Карлсон приїхав до Москви. Це кумир ультраправих і найвпливовіший прихильник Трампа. Фото - meduza.io

Як повідомляє «Kreschatic», напередодні Карлсон повідомив, що має намір поговорити з російським президентом і саме за цим приїхав до Москви.

На прохання журналістів представник Кремля пояснив, чому Путін вирішив надати інтерв’ю саме Карлсону:

У нього позиція, яка відрізняється від решти [західних ЗМІ]. Вона аж ніяк не проросійська, не проукраїнська, вона швидше проамериканська, але принаймні вона контрастно відрізняється від позиції традиційних англосаксонських ЗМІ.

— сказав Пєсков (цитата «Інтерфаксу»).

У відповідь на прохання поділитися враженнями від розмови Путіна з Карлсоном прес-секретар заявив:

У міру того, як воно [інтерв’ю] буде підготовлене, як воно вийде, тоді ви самі отримаєте можливість скласти свої враження.

За даними The Wall Street Journal, інтерв’ю може вийти 8 лютого. Сам телеведучий говорив, що інтерв’ю вийде в його обліковому записі в соцмережі X і на сайті TuckerCarlson.com.

пєсков
Фото – rbc.ua

Пєскова також попросили прокоментувати заяви Карлсона про те, що останнім часом жоден західний журналіст не взяв інтерв’ю у Путіна. Журналісти запитали, чи з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Кремлі справді не отримували жодного запиту на зустріч із російським президентом від західних ЗМІ.

Прес-секретар спростував слова американського телеведучого, заявивши, що Кремль отримував безліч заявок, але від західних ЗМІ, які займають односторонню позицію.

Пан Карлсон не правий. Власне, він цього не може знати. Ми отримуємо багато заявок на інтерв’ю з президентом, але, в основному, коли це стосується країн колективного Заходу, йдеться про великі мережеві ЗМІ: традиційні телеканали, великі газети, які ніяк не можуть похвалитися спробами хоча б виглядати неупереджено в плані висвітлення того, що відбувається. Звичайно, ніякого бажання спілкуватися з такими ЗМІ немає. Та й навряд чи є сенс, навряд чи від цього може бути якась користь.

– заявив Пєсков.

Такер Карлсон — один із найпопулярніших американських телеведучих. Він вів своє політичне ток-шоу на каналі Fox News. Карлсон відомий спірними, дискримінаційними чи конспірологічними заявами. Крім того, він люто критикував допомогу США Україні та виступав із проросійських позицій. Ролики із висловлюваннями Карлсона регулярно з’являються в ефірі російських державних пропагандистських каналів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Такер Карлсон розповів, навіщо прибув до Москви

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати