Інтерв`ю чи монолог? Короткий переказ розмови Путіна з Такером Карлсоном

Такер Карлсон обіцяв поставити Путіну гострі запитання. У результаті він жодного разу не згадав Бучу, Маріуполь та Навального. Натомість Путін із задоволенням повторив усе те саме, що він говорить завжди. Переказуємо їхню розмову
Такер Карлсон, один із найпопулярніших американських телеведучих, у ніч на 9 лютого опублікував на своєму сайті та в соцмережі Х двогодинне інтерв'ю з президентом РФ Володимиром Путіним. Фото - скріншот

Як повідомляє «Kreschatic», Карлсон обіцяв поставити Путіну гострі питання щодо війни в Україні, щоб дати про неї реальне уявлення громадянам США. Путін прочитав журналісту псевдоісторичну лекцію, де виклав власну версію «історії» Росії та України, а на інші теми давав стандартні, вже відомі відповіді. Про військові злочини, наприклад у Маріуполі чи Бучі, Карлсон його не питав. Російське видання «Медуза» зібрало основні цитати з інтерв’ю Путіна.

інтерв`ю путіна
Такер Карлсон і Володимир Путін. Фото – скріншот

Про «денацифікацію» України

Ми поки що не досягли своєї мети в Україні, бо одна з цілей — це денацифікація. Мається на увазі заборона усіляких неонацистських рухів. Треба позбавитися тих людей, які цю теорію і практику залишають у житті і намагаються її зберегти, — ось що таке денацифікація. Ви знаєте, як вам не здасться дивним, у ході переговорів у Стамбулі ми таки домовилися про те, що в Україні не культивуватиметься неонацизм, у тому числі й буде заборонено на законодавчому рівні. Це, виявляється, можна зробити під час переговорного процесу. І тут немає нічого принизливого для України як для сучасної цивілізованої держави. Хіба якійсь державі дозволено пропагувати нацистів?

Я якось із Зеленським говорив про це. Я казав: «Володю, ну що ти робиш? Навіщо ти підтримуєш сьогодні неонацистів в Україні, коли твій батько воював із фашизмом? Він фронтовик». Не казатиму, що він відповів, це окрема тема, і я вважаю, це некоректно.

Про загрозу нової світової війни

Країни НАТО говорять про глобальну війну та ядерний конфлікт, і вони намагаються залякати своє населення уявною російською загрозою. Це очевидний факт. І люди, які думають — не обивателі, а люди, які думають, аналітики, ті, хто займається реальною політикою, просто розумні люди — чудово розуміють, що це фейк. Роздувається російська загроза. Росія направить свої війська до Польщі лише в одному випадку: якщо з боку Польщі буде напад на Росію. Чому? Тому що ми не маємо жодних інтересів ні в Польщі, ні в Латвії — ніде. Навіщо це нам? В нас просто немає жодних інтересів. Одні погрози.

Про участь США у війні

Невже американцям нема чим зайнятися? Ви маєте проблеми на кордоні. Проблеми з міграцією, проблеми із національним боргом. Понад 33 трильйони доларів. Вам нема чим зайнятися. Тому ви маєте воювати в Україні? Чи не краще домовитись із Росією? Домовитися, вже розуміючи ситуацію, яка складається на сьогоднішній день, розуміючи, що Росія боротиметься за свої інтереси до кінця, і, розуміючи це, власне, повернутися до здорового глузду, почати з повагою ставитися до нашої країни, до її інтересів та шукати якісь рішення?

інтерв`ю путіна
Фото – скріншот

Про вибухи на газопроводі «Північний потік»

Хто підірвав «Північний потік»? Ви, звичайно. У вас особисто, можливо, є алібі, але ЦРУ такого алібі немає. Чи є докази? Ви знаєте, не вдаватимуся до деталей, але завжди в таких випадках кажуть: шукай того, хто зацікавлений. Але в цьому випадку треба шукати не лише того, хто зацікавлений, а ще того, хто може це зробити. Тому що зацікавлених може бути багато, але залізти на дно Балтійського моря та здійснити цей вибух можуть не всі.

Про Бориса Джонсона

Те, що влада України підкорилася вимогам або вмовлянням колишнього прем’єр-міністра Великобританії пана Джонсона, мені здається, що це безглуздо і дуже сумно. Тому що, як сказав пан Арахамія, «ми ще півтора роки тому могли припинити ці бойові дії, припинити цю війну, але нас англійці вмовили і ми від цього відмовилися». Де пан Джонсон? А війна триває.

Про переговори з Україною

Пан Президент України видав декрет, який забороняє вести переговори з нами. Нехай він скасує цей декрет і все. Ми ж ніколи не відмовлялися від переговорів. Ми весь час чуємо: чи готова Росія, чи готова? Та ми не відмовлялися! Вони ж привселюдно відмовилися. Ну що ж, нехай скасовує свій декрет і входить у переговори. Ми ніколи не відмовлялися.

Про народи Росії та України

Ця нескінченна мобілізація в Україні, істерика, внутрішні проблеми, все це… Рано чи пізно все одно ми домовимось. І знаєте, що? Може навіть дивно в сьогоднішній ситуації прозвучить: все одно відносини між народами відновляться. Потрібно багато часу, але це відновиться. Те, що відбувається, певною мірою є елементом громадянської війни. І всі думають у країнах, що бойові дії назавжди розтягли одну частину російського народу від іншого. Ні. Возз’єднання відбудеться. Воно нікуди й не поділося.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, навіщо Путін дав інтерв’ю американському скандальному телеведучому Такеру Карлсону

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *