У Росії минулого року зафіксували рекордну кількість терактів: стали відомі причини

У 2023 році російські силовики відзвітували про рекордну з 2004 року кількість зареєстрованих терористичних актів – 410
У другий рік повномасштабної війни кількість терактів в РФ збільшилася більш ніж утричі. Фото - ukranews.com

Про це пише видання «Верстка», повідомляє «Kreschatic».

У 2021 році, що передував повномасштабній війні, в Росії був зафіксований 41 теракт, в 2022 році – вже 127. Відповідно, у другий рік війни їх кількість збільшилася вже більш ніж втричі.

Російська влада кваліфікує як теракти в тому числі дії, які можна розцінити як антивоєнні акції, наприклад, підпали військкоматів або навіть спроби це зробити. Крім того, терактами визнаються і дії українських військових, зокрема, Слідчий комітет звинуватив начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова в причетності до 104 терористичних актів.

Останній раз рекорд за кількістю терактів в РФ фіксували в 2003 році – тоді силовики відзвітували про 561 такий злочин. У тому році по всій Росії сталося більше десятка вибухів у місцях скупчення людей, внаслідок яких загинуло та було поранено кілька сотень людей.

теракти
Кількість терактів зареєстрованих в Росії починаючи з 2003 року. Інфографіка – Верстка

Серед них – вибух у перегоні між станціями метро “Автозаводська” і “Павелецька” – найбільший теракт в історії московського метро (42 загиблих, 250 поранених), підрив управління ФСБ в Чеченській Республіці (59 загиблих, близько 200 поранених) у Моздоку (52 загиблих, понад 80 поранених) і вибух у поїзді Кисловодськ-Мінеральні Води (46 загиблих, близько 170 поранених).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в прикордонних з Україною регіонах Росії різко зросла кількість злочинів з використанням зброї

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *