В прикордонних з Україною регіонах Росії різко зросла кількість злочинів з використанням зброї

З січня по вересень 2023 року у Білгородській області РФ зареєстрували на 1734,9% більше злочинів із використанням зброї та вибухових речовин, ніж за аналогічний період попереднього року
Катерина Ткач 621 Коментувати
У Білгородській області РФ число злочинів з використанням зброї виросло більше ніж у 17 разів. Фото - liga.net

Такі цифри наведено у доповіді МВС Росії про стан злочинності, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання «Верстка».

Точну кількість злочинів у цій категорії в Білгородській області відомство не наводить, але всього по країні їх було 4 152, пише видання.

Багаторазове зростання зареєстрованих злочинів зі зброєю також відзначається в сусідніх регіонах – Курській та Брянській областях. У першій їх кількість збільшилася на 607,4% порівняно з торішнім періодом з січня по вересень, у другій – на 410,3%. В інших регіонах країни зростання цього показника не перевищує 116,7% – саме стільки в Сахалінській області, що розташувалася на четвертому місці.

Крім того, Білгородська область є лідером за темпами приросту злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї. За рік їхня кількість зросла на 73,9%. При цьому на другому місці в цій категорії знаходиться Республіка Хакасія (58,3%), на третьому – Костромська область (34,7%), а Курської та Брянської областей немає в топ-10.

Раніше «Верстка» звертала увагу, що за рік кількість тяжких та особливо тяжких злочинів Білгородської області зросла на 42%. За перші сім місяців 2023 року в регіоні зафіксували 3442 таких злочини, що виявилося рекордом як мінімум з 2010 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія на тлі безуспішного наступу на Авдіївку звинуватила Україну в атаці на Курську АЕС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *