Росія на тлі безуспішного наступу на Авдіївку звинуватила Україну в атаці на Курську АЕС

У суботу Росія звинуватила Україну в пошкодженні сховища ядерних відходів через удар безпілотника по Курській АЕС під час бойових дій за контроль над ключовим східним містом Авдіївка, де росіяни, очевидно, зазнали великих втрат
Росія звинувачує Україну в пошкодженні сховища ядерних відходів на тлі боротьби за Авдіївку. Фото - korrespondent.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, у російському МЗС повідомили, що три безпілотники, озброєні вибухівкою влучили як в адмінбудівлю станції, так і в склад ядерних відходів.

Прес-служба Курської атомної електростанції підтвердила факт удару в п’ятницю, але повідомила журналістам, що значних руйнувань і постраждалих немає і що робота триває в звичайному режимі.

Міністерство оборони Росії повідомило, що протиповітряна оборона країни вранці суботи збила шість українських безпілотників, у тому числі чотири в західній Орловській області та ще два над Тульською областю на південь від Москви.

Військово-повітряні сили України повідомили про чотири крилаті ракети “Іскандер” над Дніпропетровською областю країни в суботу ввечері, три з яких були знищені.

Очевидне затишшя повітряних атак на початку вихідних сталося після кількох тижнів інтенсивних боїв поблизу Авдіївки. Міністр оборони України Рустем Умеров повідомив своєму американському колезі Ллойду Остіну в суботу, що Росія втратила в Авдіївці близько 4000 військових.

Президент України Володимир Зеленський також заявив у п’ятницю, що Росія втратила принаймні одну бригаду, яка намагалася захопити охоплене боями місто, розташування якого забезпечує українським силам артилерійську перевагу над Донецьком і може служити для них стартовим майданчиком для звільнення решти території області.

За словами аналітиків, тижні запеклих боїв у регіоні дорого обійшлися в основному російським нападникам.

Спроба захопити Авдіївку призвела до негативних наслідків для сил Кремля, позбавивши їх військ і важкої техніки, що «імовірно підірватиме російські наступальні можливості в довгостроковій перспективі», заявив Інститут вивчення війни.

Супутникові зображення показують, що російські військові втратили щонайменше 109 військових машин, в основному бойових броньованих машин і танків, поблизу Авдіївки між 10 і 20 жовтня, повідомляє інститут.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія зазнає величезних втрат у результаті провалу наступу на Авдіївку

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *