Кремль оголосив у розшук прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас, не пояснивши причин

Кремль оголосив прем'єр-міністра Естонії в «розшук», оскільки спецслужба країни попереджає про конфлікт з Росією в найближче десятиліття
Москва оголосила прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас в розшук. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, у базі даних розшуку МВС Москви Кая Каллас, яка очолює Естонію з 2021 року, значиться як «розшукувана за кримінальним кодексом» без конкретних звинувачень.

Ця новина з’явилася в той момент, коли Служба зовнішньої розвідки Естонії приєдналася до інших європейських держав, щоб підняти тривогу щодо прямого військового протистояння з Росією в найближчі роки.

Кая Каллас
Фото – dsnews.ua

Глава розвідувальної служби Каупо Росін сказав, що оцінка базується на планах Росії подвоїти кількість сил, розміщених уздовж її кордону з членами НАТО Фінляндією та балтійськими державами Естонією, Литвою та Латвією.

Під час публікації звіту про загрози національній безпеці Естонії Каупо Росін сказав журналістам:

Росія обрала шлях, який є довгостроковою конфронтацією. І Кремль, ймовірно, передбачає можливий конфлікт з НАТО протягом наступного десятиліття чи близько того.

У розшук також оголосили держсекретаря Естонії Таймара Петеркопа та міністра культури Литви Симонаса Кайриса.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Естонії можуть депортувати мешканців, які хочуть отримати російське громадянство

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *