Путін дозволив конфіскувати майно за розповсюдження «фейків» про армію

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який уточнює положення про конфіскацію майна в Кримінальному та Кримінально-процесуальному кодексах РФ
Путін дозволив конфіскувати майно у засуджених за «фейки» про армію — а також за дезертирство, мародерство та геноцид. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», закон, підписаний 14 лютого, опубліковано на російському порталі правової інформації.

Поправки передбачають, що у власність держави можуть вилучити гроші, цінності чи інше майно, отримані внаслідок вчинення таких злочинів, як поширення «фейків» про армію РФ та публічні заклики до провадження діяльності, спрямованої проти безпеки держави. В обох випадках уточнюється, що конфіскація можлива, якщо «злочин скоєно з корисливих міркувань».

Також у законі окремо прописано, що під конфіскацію можуть потрапити гроші та майно, які призначені та використовуються для фінансування діяльності, спрямованої проти безпеки РФ.

путін
Фото – detector.media

Закон не має зворотної сили — тобто у людей, які вже засуджені за цими статтями, не можна конфіскувати майно.

Відповідні виправлення до Держдуми внесли 22 січня. До ухвалення закону Кримінальний кодекс передбачав, що майно можуть конфіскувати у засуджених за кількома десятками статей, переважно за тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також економічні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російський депутат виступив проти війни і назвав Путіна чудовиськом

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *