Війна в Ізраїлі: світові лідери попередили Нетаньяху про катастрофічні наслідки операції в Рафаху

Обіцянка Ізраїлю продовжити «потужну» операцію в Рафаху в Секторі Газа викликає все більше міжнародне засудження, а світові лідери попередили про катастрофічні наслідки для 1,5 мільйона палестинців, які опинилися там
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом зі своїми колегами в Австралії та Новій Зеландії заявили в четвер, що «терміново необхідно» негайне гуманітарне припинення вогню. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian та агентство новин Agence France-Presse (AFP), Австралія, Канада та Нова Зеландія попередили Ізраїль «не йти цим шляхом», опублікувавши рідкісну спільну заяву в останньому терміновому зверненні, прагнучи запобігти подальшим масовим жертвам серед цивільного населення. «Розширена військова операція стане руйнівною», – сказали вони. «Цивільним просто більше нікуди подітися».

Сотні тисяч переміщених палестинців були вигнані до найпівденнішого міста Гази через невпинну військову кампанію Ізраїлю, шукаючи притулку в розгалуженому тимчасовому таборі поблизу кордону з Єгиптом.

рафах
Палестинці в Рафаху серед уламків будівлі, зруйнованої ізраїльським бомбардуванням. Фото – timesofisrael.com

Незважаючи на тиск з боку іноземних урядів і гуманітарних агенцій щодо відмови від вторгнення, Ізраїль наполягає на тому, що він повинен увійти в Рафах і ліквідувати батальйони ХАМАС.

Ми будемо боротися до повної перемоги, і це включає в себе потужні дії також у Рафаху після того, як ми дозволимо цивільному населенню покинути зони бойових дій.

– заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в заяві в середу.

Його погрози про неминуче вторгнення прозвучали в той момент, коли посередники вели переговори про перемир’я у чотиримісячній війні, яка зрівняла з землею величезні території Гази, перемістила більшість населення території та поставила людей на межу голодної смерті.

Якщо ізраїльський напад на Рафах продовжиться, ризик звірств буде «серйозним, реальним і високим», заявила в середу спеціальний радник ООН із запобігання геноциду Еліс Вайріму Ндеріту.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: в Каїрі розпочалися триденні переговори про припинення вогню, учасники називають їх «позитивними»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *