Прем’єр-міністр Естонії розповіла, як ЄС може знайти зброю для України

Європейський Союз повинен працювати над планом випуску єврооблігацій на суму 100 мільярдів євро для розвитку оборонної промисловості континенту, а тим часом зробити більше для доставки зброї в Україну, сказала прем’єр-міністр Естонії
Кая Каллас каже, що союзникам зараз потрібно зробити більше, щоб знайти необхідну зброю для Києва. Фото - lavanguardia.com

Кая Каллас сказала в інтерв’ю Bloomberg на Мюнхенській конференції з безпеки в неділю, що Європейська комісія, після виборів у червні, повинна застосувати єдиний підхід до безпеки, інформує «Kreschatic».

Ми знаходимося в тому місці, де нам потрібно інвестувати більше і [досліджувати], що ми можемо зробити разом, тому що облігацій, які будуть випущені окремими країнами окремо, буде занадто мало. Євроблігації можуть мати набагато більший вплив.

– сказала вона

Ідею впровадження спільних запозичень для нарощування обороноздатності континенту також підтримали президент Франції Еммануель Макрон і президент Європейської ради Шарль Мішель. Більш ощадливі країни, такі як Нідерланди та Німеччина, швидше за все, будуть менш зацікавлені.

Зміцнення обороноздатності Європи та пошук нових способів підтримати Україну у війні проти Росії домінували в дискусіях на Мюнхенській конференції, яка завершилася в неділю. Зустріч відбулася на тлі триваючої тупикової ситуації в США щодо надання Україні десятків мільярдів доларів військової допомоги, в той час як зруйнована війною країна стикається з гострою нестачею артилерії.

Каллас сказала, що вона залишається оптимістичною щодо того, що Конгрес зможе домовитися про фінансування після зустрічі з законодавцями США в Мюнхені.

Відчуття було таке, що перебуваючи тут, вони також, можливо, краще зрозуміли, що поставлено на карту.

– сказала вона Bloomberg.

Кая Каллас
Фото – rbc.ua

Тим не менш, лідер Естонії сказала, що є інші, більш негайні кроки, які ЄС повинен зробити, щоб допомогти Україні, зосереджуючись на розбудові її промисловості та забезпеченні довгострокових контрактів на постачання, зокрема шляхом більшого використання запасів зброї та пошуку поставок у всьому світі для покупки та відправки Києву.

Я не бачу їхніх складів, але якщо ми, як маленька країна, все-таки знаходимо речі, які ми можемо відправити, я впевнена, що у великих країн також є речі, які вони можуть дати Україні, щоб вони могли захистити себе.

– сказала Каллас.

Естонія також закликала союзників дотримуватися своєї обіцянки витратити 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років на підтримку України, стверджуючи, що такий рівень підтримки може схилити шальки терезів на користь Києва в війні проти Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Кремль оголосив у розшук прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас, не пояснивши причин

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *