Війна в Ізраїлі: США збираються накласти вето на голосування в ООН щодо припинення вогню

Рада Безпеки ООН, ймовірно, розгляне у вівторок заклик Алжиру вимагати негайного гуманітарного припинення вогню у війні Ізраїлю в Газі
Лінда Томас-Грінфілд виступає з промовою в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Фото - SIPA

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Алжир подав початковий проект резолюції більше двох тижнів тому. Але посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що текст може поставити під загрозу переговори, спрямовані на призупинення війни.

Сполучені Штати не підтримують дії щодо цього проекту резолюції. Якщо вона буде винесена на голосування в тому вигляді, в якому є, вона не буде прийнята.

– сказала Томас-Грінфілд у суботній заяві.

За словами дипломатів, у суботу Алжир звернувся з проханням про те, щоб Рада провела голосування у вівторок.

ООН
Фото – euronews.com

Вашингтон традиційно захищає свого союзника Ізраїль від дій ООН і вже двічі накладав вето на резолюції Ради після нападу ХАМАС 7 жовтня.

Але США також двічі утрималися, що дозволило Раді ухвалити резолюції, спрямовані на збільшення гуманітарної допомоги Газі та закликали до термінової та тривалої гуманітарної паузи в боях.

Тривають переговори між США, Єгиптом, Ізраїлем і Катаром щодо припинення війни та звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.

Надзвичайно важливо, щоб інші сторони надавали цьому процесу найкращі шанси на успіх, а не проштовхували заходи, які ставлять під загрозу його – і можливість тривалого врегулювання бойових дій.

– додала Томас-Грінфілд.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: переговори припинення вогню зайшли в глухий кут, західні лідери продовжують тиск на Нетаньяху

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *