Війна в Ізраїлі: військові повідомили, коли почнеться запланований наступ на Рафах

Ізраїль наступного місяця розпочне свій наступ на Рафах, якщо ХАМАС не звільнить решту заручників, утримуваних у Газі, до початку Рамадану, заявив член ізраїльського військового кабінету Бенні Ганц
Ізраїльські війська діють у Газі. Фото - Israel Defense Forces

Світ має знати, і лідери ХАМАСу повинні знати — якщо до Рамадану наші заручники не будуть вдома, бої триватимуть усюди, включаючи район Рафаху.

– сказав Ганц, начальник штабу у відставці, на конференції американських єврейських лідерів у Єрусалимі в неділю, повідомляє Agence France-Presse.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Times of Israel, Ганц зробив подібні коментарі в п’ятницю, але ізраїльський уряд раніше не вказав кінцевий термін для запланованого нападу на місто, де більшість із 1,7 мільйона переміщених палестинців шукали притулку.

Рамадан, священний місяць для мусульман, розпочнеться 10 березня.

Ганц додав, що наступ буде здійснено скоординовано та в контакті з американцями та єгиптянами, щоб сприяти евакуації та «наскільки це можливо мінімізувати жертви серед цивільного населення».

Але куди люди можуть безпечно переселитися в обложеному секторі Газа, залишається незрозумілим.

війна в ізраїлі
Фото – Israel Defense Forces

Побоювання за мирних жителів змусили іноземні уряди та гуманітарні організації неодноразово закликати Ізраїль не заходити в Рафах, останнє велике місто, куди не вторглися наземні війська під час чотиримісячної війни.

Незважаючи на зростаючий міжнародний тиск, включаючи пряме звернення президента США Джо Байдена, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наполягає, що війна не може бути завершена без операції в Рафаху.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: США збираються накласти вето на голосування в ООН щодо припинення вогню

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *