Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ починає новий наступ, Саудівська Аравія вважає, що ватажок ХАМАС втік до Єгипту через тунелі

ЦАХАЛ закликає жителів двох районів міста Газа евакуюватися до «гуманітарної зони» Аль-Мавасі на південному узбережжі Гази, оскільки військові, схоже, починають новий наступ у цьому районі
Ях'я Сінвар, керівник ХАМАС. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, підполковник Авічай Адрі, арабомовний речник ЦАХАЛу, опублікував карту зон, які необхідно евакуювати, разом із оголошенням.

На початку наземного наступу Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС ЦАХАЛ закликав усіх палестинських мирних жителів на півночі Гази евакуюватися на південь, хоча деякі, незважаючи на це, залишилися там.

план евакуації
Фото – twitter.com/AvichayAdraee

Ізраїльські офіційні особи спростовують повідомлення саудівського новинного сайту Elaph про те, що лідер ХАМАС у Секторі Газа Ях’я Сінвар, який був організатором нападу 7 жовтня, втік до Єгипту через тунелі із Сектору.

Джерело служби безпеки повідомило Elaph, що ізраїльське оборонне відомство вважає, що керівництво терористичної групи, включаючи самого Сінвара та його брата Мухаммеда, нещодавно втекло на Синайський півострів Єгипту через тунелі з Рафаха.

Джерело додало, що є побоювання, що терористи могли взяти з собою заручників, щоб використовувати їх як щит. У звіті цитується лише одне джерело інформації.

Минулого тижня ЦАХАЛ оприлюднив кадри, на яких, як стверджується, Ях’я Сінвар іде через тунель у Газі з кількома членами своєї родини 10 жовтня.

Лідер ХАМАС Ях’я Сінвар у тунелі на півдні Гази Хан-Юніс, 10 жовтня 2023 р. Відео – Israel Defense Forces

Полювання на Сінвара не припиниться, доки ми не впіймаємо його, живим чи мертвим.

– сказав речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі на прес-конференції після оприлюднення кадрів.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: військові повідомили, коли почнеться запланований наступ на Рафах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *