Ізраїльські військові заявили про «обнадійливі ознаки прогресу» щодо нової угоди про звільнення заручників

Член ізраїльського військового кабінету Бенні Ганц заявив, що є «обнадійливі перші ознаки прогресу» щодо нової угоди щодо звільнення заручників із Гази на тлі регіональних переговорів щодо забезпечення паузи у війні
Бенні Ганц заявив, про прогрес щодо нової угоди про звільнення заручників. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic», його коментарі прозвучали після того, як американські ЗМІ повідомили, що очікують у Парижі керівника ЦРУ Вільяма Бернса для переговорів щодо заручників.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що голосування в Кнесеті, яке схвалило його позицію проти односторонньо проголошеної Палестинської держави, було підтримано «переважною більшістю голосів проти спроби нав’язати нам створення палестинської держави, яка не тільки не принесе миру, але й поставить під загрозу державу Ізраїль».

США заявили Міжнародному суду в Гаазі, що напад ХАМАС 7 жовтня продемонстрував «законні потреби безпеки» Ізраїлю в будь-якому вирішенні конфлікту в регіоні. США закликали суд не «визнавати, що Ізраїль юридично зобов’язаний негайно та беззастережно вийти з окупованої території», а натомість «зберегти та сприяти встановленим рамкам» для досягнення рішення про дві держави.

Нові бойові дії та погіршення громадського порядку на півночі Гази звели нанівець гуманітарні зусилля, спрямовані на запобігання голоду в деяких частинах постраждалої території, а високопоставлені представники гуманітарної служби описують «неймовірний рівень відчаю», оскільки запаси їжі закінчуються.

рафах
Палестинці в Рафаху серед уламків будівлі, зруйнованої нічним ізраїльським бомбардуванням. Фото – timesofisrael.com

Асоціація кризових центрів із зґвалтувань в Ізраїлі заявляє, що знайшла докази «систематичних і навмисних» зґвалтувань і сексуального насильства під час атаки ХАМАС 7 жовтня, і стверджувала, що ХАМАС вирішив використовувати «садистські сексуальні злочини», щоб «стратегічно завдати шкоди Ізраїлю». Оріт Суліцеану, генеральний директор організації, сказала: «Звіт, поданий особам, які приймають рішення в ООН, не залишає місця для заперечення чи ігнорування. Мовчання більше не варіант. Ми очікуємо, що міжнародні організації займуть чітку позицію».

Щонайменше двоє людей загинули внаслідок того, що сирійські ЗМІ описали як ізраїльський авіаудар по Дамаску. У столичному районі Кафр-Суза обстріляно житловий будинок. Збройні сили Ізраїлю не прокоментували цю заяву.

Уряд Великої Британії розгляне можливість призупинення дії ліцензій на експорт зброї до Ізраїлю, якщо Біньямін Нетаньяху продовжить потенційно руйнівний наземний наступ на Рафах на півдні Гази. Міністерські джерела заявили, що Велика Британія мала можливість швидко відреагувати, якщо в юридичній консультації міністрів буде сказано, що Ізраїль порушує міжнародне гуманітарне право.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ починає новий наступ, Саудівська Аравія вважає, що ватажок ХАМАС втік до Єгипту через тунелі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *