Новий вимір загрози в Червоному морі: єменські хусити зібрались атакувати кораблі «підводною зброєю»

Лідер єменських хуситів заявив, що вони посилять атаки в Червоному морі, використовуючи «підводну зброю». Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, єменські хусити, підтримувані Іраном, починаючи з листопада завдають ударів безпілотниками і ракетами у Червоному морі, протоці Баб-ель-Мандаб і Аденській затоці на знак підтримки палестинців, оскільки війна Ізраїлю та ХАМАС триває, а кількість загиблих у Газі досягла майже 30 000 осіб.

Операції в Червоному та Аравійському морях, Баб-ель-Мандабській протоці та Аденській затоці тривають, посилюються та є ефективними.

— додав Абдул-Малик аль-Хуті у четвер в телевізійній промові. Він не повідомив подробиць про підводне озброєння.

Напади групи роблять небезпечним маршрут, на який припадає близько 12% світового морського трафіку, і змушують компанії йти довшим і дорожчим маршрутом навколо Африки.

Промова лідера прозвучала того самого дня, коли хусити надіслали вантажовідправникам і страховикам офіційне повідомлення про заборону суднам, пов’язаним з Ізраїлем, США та Великобританією, плавати в навколишніх морях, намагаючись посилити свою військову кампанію на підтримку палестинців.

хусити
Єменські хусити. Фото – hromadske.ua

Повідомлення хуситів стало першим в галузі судноплавства, яке офіційно окреслює заборону, і надійшло у формі двох повідомлень від нещодавно створеного Центру координації гуманітарних операцій хуситів, надісланих страховикам і судновплавним компаніям.

Суднам, які повністю або частково належать ізраїльським фізичним чи юридичним особам, а також суднам під прапором Ізраїлю, або належать фізичним чи юридичним особам США чи Великобританії, або плавають під їхніми прапорами, забороняється вхід у Червоне море, Аденську затоку та Аравійське море, говориться у повідомленні.

Гуманітарний оперативний центр був створений у Сані для координації безпечного та мирного проходу кораблів і суден, які не мають зв’язку з Ізраїлем.

– сказав Reuters у четвер високопоставлений чиновник хуситів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити продовжать напади в Червоному морі, але пообіцяли не атакувати російські і китайські кораблі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *