Все більше країн жорстко критикують Ізраїль за війну в Газі і звинувачують в ігноруванні міжнародного права

Здається, що міжнародні зусилля щодо припинення вогню в Газі набрали нового імпульсу, оскільки Білий дім заявив, що переговори «йдуть добре»
Катерина Ткач 708 2 comments
Солдати ЦАХАЛу діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», у четвер представник Білого дому на Близькому Сході Бретт Макгурк провів переговори з лідерами Ізраїлю.

Початкові ознаки, які ми отримуємо від Бретта, свідчать про те, що ці дискусії йдуть добре.

– сказав речник Білого дому Джон Кірбі.

Ізраїльські офіційні особи заявили, що хочуть використовувати місцевих адміністраторів, не пов’язаних ні з ХАМАС, ні з Палестинською владою, щоб керувати Газою, і влаштують невеликі випробування схеми, як тільки «потрібні люди погодяться взяти участь».

Експерти ООН кажуть, що бачили «переконливі твердження» про те, що палестинські жінки та дівчата піддавалися сексуальному насильству, включаючи зґвалтування, перебуваючи під ізраїльським ув’язненням, і закликають до повного розслідування.

У колективному зверненні керівники гуманітарних установ ООН і глобальних неурядових організацій благали світових лідерів допомогти запобігти подальшому погіршенню кризи в Газі. Керівники Міжвідомчого постійного комітету (IASC), координаційного органу глобальних гуманітарних організацій, оприлюднили заяву в середу, в якій сказано, що «цивільні жителі Гази перебувають у надзвичайній небезпеці, поки світ спостерігає». У ньому було перераховано десять вимог, «щоб уникнути ще гіршої катастрофи».

рафах
Палестинські жінки та діти дивляться на будівлю сильно пошкодженої будівлі 22 лютого 2024 року після нічних ізраїльських авіаударів по Рафаху на півдні Сектора Газа. Фото – timesofisrael.com

Спроба ООН доставити 10 конвоїв продовольчої допомоги на північ Гази протягом семи днів була призупинена на початку цього тижня після того, як натовпи пограбували вантажівки, побили водія та влаштували стрілянину. «У більшості випадків, коли їжу забирають безпосередньо з конвоїв, це відбувається через повний відчай, коли люди навіть їдять її на місці», — сказав Джонатан Фаулер, речник Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (БАПОР).

Міністри закордонних справ 26 європейських країн у четвер закликали призупинити бойові дії, що призведе до більш тривалого припинення вогню. Вони закликали Ізраїль не вживати військових дій у Рафаху, «що погіршить і без того катастрофічну гуманітарну ситуацію».

Японія висловила рішучі слова на адресу Ізраїлю, відкриваючи своє усне подання в Міжнародному суді ООН у Гаазі, який сьогодні слухає додаткові аргументи у справі «правові наслідки, що випливають із політики та практики Ізраїлю на окупованій палестинській території, включно з Східним Єрусалимом». Команда юристів Японії заявила, що «жодній країні не можна дозволяти бути вище закону», і стверджувала, що «Ізраїль діє і йому було дозволено діяти в повному ігноруванні міжнародного права».

Також раніше ми писали про те, що ізраїльські військові заявили про «обнадійливі ознаки прогресу» щодо нової угоди про звільнення заручників

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
2 Comments
  • ну що ж, однобокість та брехня – основа сучасної журналістики. ні слова про зґвалтованих терористами жінок ізраїльських поселень, вбитих немовлят, танці арабських самок і личинок від новин про смерті людей, які їх лікували, які їм давали роботу… ні слова про мішки з цементом зі лейбами ООН, які знайшли в тунелях, побудованих хамасєками для пересувань бойовиків. ні слова про дивним чином організовані багатотисячні мітинги по всьому світі, де натовп вдягнутий у футболки з однаковими принтами. скажіть: чим це відрізняється від свинособачої пропаганди про “злобних бандеровцев”?????

  • ну чому ж одразу брехня? спеціально перевірив – за запитом “війна в Ізраїлі” на сайті є окрема серія щоденних публікацій починаючи з самого початку війни. якщо переглянете, то думки про “однобокість та брехню” відпадуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *