США і Велика Британія атакували військові об’єкти хуситів в Ємені: стали відомі результати авіаударів

США та Велика Британія завдали ударів по 18 об’єктах хуситів, включаючи підземні сховища зброї та ракет у Ємені, у суботу в рамках останнього раунду військових дій проти пов’язаної з Іраном групи, яка продовжує атакувати судноплавство в регіоні
У спільній заяві йдеться про ураження 18 об’єктів у восьми місцях, включаючи сховища ракет. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, за словами офіційних осіб, удари були нанесені по цілях хуситів у восьми місцях, а також включали системи протиповітряної оборони, радари та вертоліт.

Міністерство оборони Великої Британії в своїй заяві повідомило:

Чотири Typhoon FGR4 Королівських ВПС за підтримки двох танкерів «Вояджер» знову брали участь у атаці коаліції в суботу 24 лютого по військових об’єктах хуситів у Ємені, які завдавали ракетних і безпілотних ударів по комерційному судноплавству та військово-морським силам коаліції в південній частині Червоного моря та Аденській затоці. Літакам Королівських ВПС було виділено кілька цілей, розташованих на двох ділянках.

Аналіз розвідувальних даних успішно ідентифікував кілька безпілотних літальних апаратів дуже великої дальності, які використовувалися хуситами як для розвідки, так і для нападу, на колишній батареї зенітних ракет за кілька миль на північний схід від Сани, йдеться в звіті.

ракетний удар
Техніки завантажують зброю в літак Королівських ВПС перед ударами в суботу. Фото – МО Великобританії

Міністерство оборони додало, що «згодом було підтверджено, що «додаткові будівлі» в Бані на північному заході Ємену, які раніше були об’єктом обстрілу, «також були залучені до діяльності безпілотників і ракет, тому вони були ціллю під час цього останнього удару».

Телеканал Al-Masirah, який належить хуситами, повідомив про «серію атак на столицю Сану», а кореспонденти Agence France-Presse повідомили, що чули кілька гучних вибухів.

Військовий представник хуситів Ях’я Сарі у своїй заяві в соціальних мережах у відповідь на удари пообіцяв, що повстанці «протистоятимуть американо-британській ескалації за допомогою більш якісних військових операцій проти всіх ворожих цілей у Червоному та Арабському морях».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США після нових ракетних ударів по Ємену попередили хуситів про подальші наслідки атак в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *