Країни НАТО і ЄС розглядають можливість відправки своїх військових в Україну

Декілька країн НАТО та ЄС розглядають можливість відправлення військових в Україну на двосторонній основі, заявив прем’єр-міністр Словаччини перед зустріччю європейських лідерів у Парижі
Військові НАТО можуть з`явитись в Україні. Фото - mil.in.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Роберт Фіцо, який тривалий час виступає проти надсилання військової допомоги Україні, сказав:

Я обмежусь тим, що скажу, що низка країн-членів НАТО та ЄС розглядають можливість відправити свої війська в Україну на двосторонній основі.

Я не можу сказати, з якою метою і що вони там повинні робити.

– додав він.

Але Фіцо заявив, що Словаччина, яка є членом НАТО та ЄС, не надсилатиме військових в Україну та попередив про ризик неминучої ескалації конфлікту. У січні словацький лідер також казав, що «в Києві немає війни», і назвав життя там «абсолютно нормальним».

Фіцо і Путін
Фото – 24.tv

Близько 20 європейських лідерів, включаючи Роберта Фіцо, сьогодні зберуться в Єлисейському палаці. Франція заявила, що ця зустріч має на меті надіслати Москві повідомлення про рішучість, в той час як повномасштабна війна вступає в третій рік.

Члени НАТО поставили Києву зброю та боєприпаси на мільярди доларів і тренують українські сили. Але лідери НАТО, включаючи президента США Джо Байдена, підкреслили, що західний військовий альянс хоче уникнути прямого конфлікту з Росією, який може призвести до глобальної війни.

Також раніше ми писали про те, що новий прем’єр-міністр Словаччини відмовляється їхати до Києва і хоче, щоб Росія та Україна розпочали переговори

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *