LG, Bosch та Sony закривають всі свої магазини в Росії та остаточно виходять з країни

Виробники побутової техніки та електроніки LG, Bosch і Sony почали закривати свої останні магазини в Росії, розповіли представники компаній
Мережі фірмових магазинів Sony Centre в Росії. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», за словами оператора підтримки Sony, магазини закриваються через відсутність постачання. Проте три магазини компанії у Москві продовжать працювати до літа, щоб розпродати залишки. «Раніше Sony Centre був у кожному місті-мільйоннику в РФ, проте через санкції вони всі закриваються», – сказав співрозмовник російського видання «Комерсант».

Так само прокоментував ситуацію співробітник сервісної підтримки Bosch. За його словами, компанія вже закрила всі магазини, крім одного, де також розпродають залишки. Водночас у техпідтримці LG виданню заявили, що всі магазини бренду вже закрилися.

Sony
Фото – росЗМІ

Усі перелічені компанії припинили постачання своєї продукції РФ незабаром після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Закриватися магазини почали лише зараз, оскільки у багатьох було укладено довгострокові договори оренди, при розірванні яких довелося б одразу перерахувати всі платежі, пояснив один з учасників ринку.

Також компаніям у таких випадках найчастіше виписують штраф. Орендар повинен попередити про припинення оренди за півроку, тому роздрібним партнерам вендорів, що пішли, простіше було «досидіти» до кінця контракту, хоча офіційні поставки припинились.

– додав він.

Співрозмовники видання також заявили, що торгові центри не відчули закриття магазинів LG і Sony, оскільки вони використовувалися в першу чергу для просування брендів, а на їх місцях вже відкриваються магазини компаній з Туреччини та Китаю.

Також раніше ми писали про те, що Путін дозволив продаж російських активів Caterpillar екс-менеджерам Сбербанку

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *