Представники угруповань ХАМАС і ФАТХ зустрінуться в Москві для обговорення війни в Газі

Російські ЗМІ повідомляють, що представники ХАМАС і ФАТХ зустрінуться в Москві в четвер, щоб обговорити можливість створення єдиного палестинського уряду в Газі і на Західному березі
Офіційний представник ХАМАС Усама Хамдан. Фото - Reuters

Reuters з посиланням на російське державне інформаційне агентство РІА повідомляє, що заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов підтвердив, що зустріч матиме місце.

Як повідомляє «Kreschatic», однією із заявлених військових цілей Ізраїлю було знищення ХАМАСу, і високопоставлені ізраїльські чиновники неодноразово заявляли, що ХАМАС не може відігравати жодної ролі в управлінні палестинськими територіями «наступного дня» після війни в Газі.

Ях'я Сінвар
Ях’я Сінвар, керівник ХАМАС. Фото – timesofisrael.com

Вчора дипломатичний редактор Guardian Патрік Вінтур повідомив, що і Катар, і Єгипет підтримують роботу зі створення нового палестинського технократичного уряду.

Посол Палестини у Великій Британії Хусам Зомлот заявив, що ХАМАС не матиме в ньому представників, але той факт, що з ним будуть консультуватися, свідчить про те, що тривають зусилля, щоб побачити, чи є досяжною палестинська єдність між ХАМАС і ФАТХ. Дві фракції були розділені після того, як у 2007 році ХАМАС вигнав рух ФАТХ з Гази.

Прем’єр-міністр Палестини Мохаммад Штайє та його уряд у понеділок пішли у відставку.

Також ми писали про те, що стали відомі деталі угоди про припинення вогню та обмін заручниками між Ізраїлем і ХАМАС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *