Чотири етапи вторгнення і застосування хімічної зброї: в НІмеччині оприлюднили сценарій війни з Росією

Володимир Путін може застосувати хімічну зброю проти німецьких міст, якщо почнеться війна з НАТО, попередили німецьких парламентарів, в той час як уряд посилює планування на випадок глобального конфлікту
Парламент Німеччини оприлюднив 14-сторінковий інформаційний документ для депутатів, в якому описується найгірший сценарій конфлікту Росії з НАТО. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Бундестаг, парламент Німеччини, опублікував 14-сторінковий інформаційний документ для депутатів, в якому описується найгірший сценарій, за яким Росія веде війну проти Берліна в чотири етапи – кульмінацією якої стане наземне вторгнення – як частину більш широкого конфлікту з НАТО.

Під час першого етапу Росія розгорне кампанії з дезінформації в соціальних мережах і національних ЗМІ, щоб підірвати довіру до німецької демократії та дестабілізувати суспільство.

За цим слідував би другий етап, під час якого Москва розгортала б солдатів на східному фланзі країн НАТО. Це також посилить кібератаки, шпигунство та диверсії, щоб спробувати перешкодити переміщенню військ членів НАТО, включаючи Німеччину.

На третьому етапі Росія здійснить звичайний військовий напад на східний фланг НАТО і завдасть ударів по цілям, таким як Німеччина, глибше всередині західного альянсу.

На четвертому й останньому етапі російські війська прорвуть оборонні лінії НАТО та вторгнуться до Німеччини, що призведе до повномасштабної сухопутної, морської та повітряної війни між російськими та німецькими військами.

У документі не виключається ризик того, що Москва здійснить хімічні атаки на Німеччину та посилить загрози застосування ядерної зброї.

Видання також згадало про отруєння в Солсбері та замах на вбивство Олексія Навального шляхом отруєння в серпні 2020 року.

Досвід останніх років показує, що потенційний агресор може бути готовий застосувати нетрадиційну зброю. Так було в Солсбері в 2018 році і в Росії в 2020 році, де проти людей були здійснені хімічні атаки.

– йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що російське вторгнення в Україну призвело до «фундаментальної зміни ситуації з безпекою в Європі в цілому», що вимагає більш ретельного вивчення процедур цивільної та національної оборони Німеччини.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попередив, що Росія може напасти на НАТО вже через п’ять-вісім років, і пообіцяв забезпечити «kriegstuchtig» — готовність країни до війни.

Борис Пісторіус
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попередив, що Росія може атакувати НАТО через п’ять-вісім років. Фото – Telegraph

В ексклюзивному інтерв’ю The Telegraph на початку цього місяця генерал Карстен Брейер, начальник оборони німецьких збройних сил, сказав, що він упевнений, що російські війська зазнають поразки, якщо вони нападуть на державу НАТО в найближчому майбутньому.

Генерал Брейер також сказав, що він не очікує, що Путін вдасться до використання ядерної зброї в Україні на наступних етапах війни, оскільки це призведе до «непередбачуваних» наслідків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Німеччина і США будуть тиснути на Зеленського, щоб він пішов на переговори з Росією

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *