Він не та людина, не на тій посаді, не в той час – в Британії жорстко критикують Шольца за відмову надати Taurus Україні

Уряд Великої Британії в приватному порядку закликав Німеччину надати Україні ракети далекого радіусу дії Taurus. В той же час Лондон висловив роздратування через коментарі канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо британської діяльності в Україні
Велика Британія тисне на Німеччину, щоб вона відправила в Україну ракети Taurus. Фото - glavred.info

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, високопоставлені британські міністри та офіційні особи неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україні дуже потрібні її ракети Taurus, за словами джерел, обізнаних з цим питанням. Велика Британія запропонувала рішення щодо опору Берліна відправити їх, включаючи угоду про обмін, згідно з якою Британія постачатиме Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнюватиме Великобританію ракетами великої дальності на заміну.

Німеччина повинна припинити виправдовуватися, сказав один британський чиновник, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити приватні розмови між країнами.

Поведінка Шольца показала, що з точки зору безпеки Європи він не та людина, не на тій посаді, не в той час.

– заявив колишній міністр оборони Бен Воллес газеті Evening Standard у четвер.

Цього тижня Шольц виключив відправку ракет Taurus в Україну, стверджуючи, що це означатиме, що Німеччина стане стороною у війні з Росією.

Taurus
Ракета Taurus. Фото – Міноборони Південної Кореї

Під час зустрічі в ратуші з громадянами в Дрездені в четвер Шольц пояснив свою аргументацію тим, що Німеччина не може надати Україні «зброю з радіусом дії 500 км, яка за неправильного використання може досягти цілі в Москві». Він додав:

Ми маємо переконатися, що ми знаємо, де вона приземлиться», припускаючи, що єдиним способом зробити це було б залучити німецькі війська, які допомагали б контролювати ціль.

Це говорить про більш широку суперечку, яка розвинулась між Великою Британією та Німеччиною через очевидні згадки Шольца цього тижня про те, що британські та французькі війська допомагають українцям з використанням систем зброї великої дальності проти російських цілей.

Те, що роблять британці та французи щодо контролю за цілями та супутнього контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині.

– сказав Шольц у понеділок.

Деякі британські законодавці розцінили ці зауваження як публічний коментар Шольца щодо секретної діяльності британських солдатів в Україні. “Невелика кількість особового складу” “підтримує збройні сили України”, заявив у вівторок речник прем’єр-міністра Ріші Сунака Дейв Парес, не повідомляючи подробиць.

Коментарі Шольца є неправильними, безвідповідальними та ляпасом для союзників. Шольц повинен дати Taurus та перестати ризикувати безпекою Європи.

– заявила Алісія Кернс, голова спеціального комітету з питань закордонних справ Великої Британії, у дописі на сайті соціальних мереж X.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тиск на Шольца зростає, позитивне рішення щодо Taurus можливе

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *