Єменські хусити атакували балістикою ще одне цивільне судно в Аденській затоці

Центральне командування США (Centcom) заявило, що повстанці-хусити пошкодили контейнеровоз MSC SKY II в Аденській затоці протикорабельною балістичною ракетою
Контейнеровоз MSC SKY II. Фото - Marinetraffic

Одна з ракет влучила в судно, спричинивши пошкодження. Попередні повідомлення свідчать про те, що постраждалих немає, корабель не звернувся за допомогою і продовжив свій шлях.

– додав Centcom у заяві, опублікованій у вівторок.

єменські хусити
Маршрут MSC SKY II і місце ураження ракетою хуситів. Фото – twitter.com/MerruX

Як повідомляє «Kreschatic», з листопада єменські хусити неодноразово завдавали ударів з безпілотників і ракет по кораблям у Червоному морю та протоці Баб-ель-Мандаб. Американські та британські війська відповіли численними ударами по об’єктах хуситів, але досі не змогли припинити атаки.

Підтримувані Іраном хусити, які контролюють більшу частину північно-західного Ємену, нападають на торгові судна в регіоні з листопада. Саме угруповання стверджує, що атакує Ізраїль та його західних союзників на знак підтримки палестинців у Газі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Єменські хусити назвали умову, за якої припинять ракетні атаки на комерційні судна в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *