Дональд Трамп просить гроші на вибори у Ілона Маска

Колишній президент США Дональд Трамп, який балотується на новий термін, у неділю, 3 березня, зустрівся із засновником Space X Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у Флориді
Катерина Ткач 1k 1 comment
Ілон Маск і Дональд Трамп. Фото - rbc.ua

Вибори в США відбудуться вже дуже скоро, і Трамп та його команда працюють над пошуком додаткових великих донорів для підтримки своєї кампанії. Про це пише The New York Times з посиланням на три джерела, знайомі з перебігом зустрічі, інформує «Kreschatic»

За словами співрозмовника NYT, Трамп похвалив Маска перед соратниками і сподівається незабаром зустрітися з ним віч-на-віч.

Чи планує Маск підтримати Трампа фінансово, поки що неясно, але його нещодавні повідомлення в соцмережах, як пише The New York Times, говорять про те, що він вважає вкрай важливою поразку Байдена на виборах. Знайомі Маска підтвердили, що він справді дотримується цієї точки зору.

Дональд Трамп
Фото – NYT

Перед проміжними виборами у листопаді 2022 року Маск критикував Байдена через рекордну кількість мігрантів, які в’їхали до США за його президентства, і писав, що імміграційна політика Демократичної партії «загрожує існуванню самої Америки». Знайомий Маска сказав The New York Times, що якщо бізнесмен справді підтримає Трампа, то важливим чинником буде саме позиція колишнього президента щодо імміграції.

Як зазначає NYT, Маск протягом багатьох років робив пожертвування кандидатам від обох партій, але великих коштів не витрачав і розподіляв досить рівномірно між демократами і республіканцями.

У біографії Маска авторства Уолтера Айзексона, що вийшла у вересні 2023 року, говорилося, що бізнесмен «не є шанувальником» Трампа, до якого він, за його словами, має «глибоку зневагу» і вважає «аферистом». Джо Байдена він також не підтримав, назвавши його «нудним», але сказав, що проголосував би за нього 2020 року, якби ходив на вибори в США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дональд Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж Байден, який “подарує її Путіну”

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment
  • Вважаю, що за такі заяви треба жорстоко наказувати ! Інколи з’являється враження , що його язік набагато обгоняє його мозок , який не контролює язик ((((

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *