В Білому домі заявили, що й досі вірять в підписання угоди про припинення вогню в Газі

У середу США заявили, що переговори про звільнення заручників та припинення вогню в Газі все ще можуть закінчитись угодою між ХАМАС та Ізраїлем, незважаючи на повідомлення про те, що вони зайшли в глухий кут
Речник Держдепартаменту США Метью Міллер. Фото - timesofisrael.com

Ми продовжуємо вірити, що перешкоди не є непереборними і угоди про припинення вогню в Газі можна досягти. Тому ми продовжуватимемо наполягати на її підписанні.

– заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер у Вашингтоні.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, ХАМАС пообіцяв продовжити переговори в Каїрі, але представники палестинського угруповання бойовиків заявили, що до звільнення заручників має бути припинення вогню, ізраїльські сили повинні залишити Газу, а всі жителі Гази повинні мати можливість повернутися до домівок, з яких вони втекли.

припинення вогню в Газі
Протестувальники закликають звільнити заручників, утримуваних терористами в Газі, біля відділення посольства США в Тель-Авіві. Фото – timesofisrael.com

Джерело агентству Reuters повідомило, що Ізраїль не бере участі в переговорах у Каїрі, оскільки ХАМАС відмовився надати список заручників, які все ще живі. ХАМАС каже, що це неможливо без припинення вогню в Газі, оскільки заручники розкидані по всій зоні бойових дій.

Також раніше ми писали про те, що Джо Байден виступив з заявою щодо припинення вогню в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *