Зараз все в руках ХАМАС – Джо Байден виступив з заявою щодо припинення вогню в Секторі Газа

Представники ХАМАСу та США зустрічаються з посередниками Катару та Єгипту в Каїрі для переговорів щодо шеститижневого перемир’я
Президент США Джо Байден у вівторок закликав ХАМАС прийняти угоду про припинення вогню в Газі до початку священного для мусульман місяця Рамадан. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, єгипетське видання Al-Qahera News, яке є близьким до розвідувальних служб країни, повідомило, що переговори про припинення вогню в Секторі Газа триватимуть четвертий день поспіль у середу.

Джо Байден сказав журналістам:

Зараз все в руках ХАМАС. Має бути припинення вогню до Рамадану. Якщо ми потрапимо в обставини, коли це триватиме під час Рамадану, в Ізраїлі та Єрусалимі може бути дуже, дуже небезпечно.

Він не уточнив подробиць, але минулого тижня США закликали Ізраїль дозволити мусульманам молитися в комплексі мечеті Аль-Акса в Єрусалимі під час Рамадану.

припинення вогню
Палестинці шукають тіла та вцілілих серед уламків житлового будинку, зруйнованого ізраїльським авіаударом у Рафаху, сектор Газа. Фото – theguardian.com

Це сталося після того, як лідер президентських перегонів від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп висловив підтримку ізраїльській війні в Газі у вівторок у своїх найбільш відвертих коментарях щодо бойових дій, повідомляє AFP.

Коли його запитали під час інтерв’ю на Fox News, чи він на ізраїльському боці, він відповів «Так». Потім інтерв’юер запитав, чи колишній президент погоджується із тим, як Ізраїль здійснює свій наступ у Газі. «Вони повинні вирішити проблему», – відповів Трамп.

Два дні переговорів між ХАМАС і міжнародними посередниками в єгипетській столиці Каїрі про припинення вогню не принесли жодних значних проривів, заявили палестинські офіційні особи після того, як Ізраїль відмовився надіслати делегацію на останній раунд переговорів.

Єгипетське видання Al-Qahera News, яке є близьким до розвідувальних служб країни, заявило, що «переговори важкі, але вони тривають», посилаючись на неназваного високопосадовця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що переговори про припинення вогню в Газі зайшли в глухий кут

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *