В Росії ФСБ вбило активіста з Білорусі, нібито завербованого українськими спецслужбами

ФСБ Росії стверджує, що в Карелії вбито громадянина Білорусі, нібито завербованого українськими спецслужбами для вчинення теракту
У Карелії співробітники ФСБ під час затримання вбили активіста з Білорусі Ніколая Алексєєва. Фото - nashaniva.com

Про вбивство активіста повідомив «Інтерфакс». У російській спецслужбі заявили, що громадянин Білорусі 1974 року народження, ім’я якого не розкривається, нібито входив до «Полку імені Кастуся Калиновського» і перебував у міждержавному розшуку, інформує «Kreschatic».

За версією ФСБ, білорус за завданням спецслужб України збирався підірвати одну з адміністративних будівель у місті Олонець, для цього він забрав зі схованки вибухові пристрої. При затриманні, як стверджується, чоловік відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітникам спецслужб «і під час бойового зіткнення було нейтралізовано».

Першим про вбивство активіста, жителя Білорусі в Карелії вранці 7 березня повідомив телеграм-канал Astra. За його даними, співробітники ФСБ вбили 49-річного білоруса Ніколая Алексєєва в Олонецькому районі Карелії 6 березня. Того ж дня проти нього порушили кримінальну справу щодо підготовки до теракту.

Один із синів Алексєєва, Влад, підтвердив білоруському виданню «Наша Ніва», що його батько мертвий. За його словами, його мати — дружина активіста — поїхала до моргу Карелії, а співробітники ФСБ відібрали у неї телефон.

вбивство активіста
Ніколай Алексєєв (справа) на протестах у Білорусі в 2020 році. Фото – nashaniva.com

Ніколай Алексєєв — учасник протестів у Білорусі, що відбувалися у 2020 році після виборів президента країни. Алексєєв виступав проти Олександра Лукашенка та критикував його у соцмережах. За яких обставин він опинився у Росії, невідомо. Син Алексєєва повідомив, що батько працював на вахті.

З вересня 2022 року Алексєєв перебував у розшуку за образу Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська ФСБ затримала американку за підозрою у «державній зраді» та зборі коштів для української армії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *