Війна в Газі – це ганьба для цивілізації: Китай виступив з жорсткою заявою

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї в четвер назвав війну Ізраїлю в Газі "ганьбою для цивілізації" і повторив заклики Пекіна до "негайного припинення вогню"
Катерина Ткач 646 1 comment
Китай заявив, що війна в Газі - ганьба для цивілізації. Фото - hongkongfp.com

Війна в Газі – це трагедія для людства і ганьба для цивілізації, що сьогодні, у 21 столітті, цю гуманітарну катастрофу неможливо зупинити.

– сказав Ван журналістам на прес-конференції.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Пекін закликав до негайного припинення вогню з початку нинішньої війни Ізраїлю та ХАМАС. Китай історично прихильно ставився до палестинців, а президент Сі Цзіньпін закликав до «міжнародної мирної конференції» для врегулювання конфлікту.

Ван підтвердив підтримку Китаєм палестинців, коли його запитали про те, як війна в Газі вплинула на них, сказавши, що Пекін підтримує повне членство палестинської держави в ООН.

Катастрофа в Газі ще раз нагадала світові, що той факт, що палестинські території були окуповані протягом тривалого часу, більше не можна ігнорувати.

– сказав Ван.

Від давнього бажання палестинського народу створити незалежну країну більше неможливо сховатися, а історична несправедливість, від якої страждає палестинський народ, не може тривати поколіннями без виправлення.

– додав він.

війна в Газі
Руйнування, спричинені ізраїльським ударом у Газі. Фото – cgtn.com

Жодна причина не може виправдати продовження конфлікту, і жодне виправдання не може виправдати відчайдушне вбивство.

– сказав Ван.

Міжнародне співтовариство має діяти терміново, зробивши негайне припинення вогню та припинення бойових дій головним пріоритетом, а забезпечення гуманітарної допомоги – невідкладним моральним обов’язком.

Раніше західні держави розкритикували Пекін за відмову засудити Москву за її вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Китай заявляє, що є нейтральною стороною у війні з Україною, але його стратегічне партнерство з Росією з початку війни стало тіснішим.

Ван також сказав журналістам у четвер, що те, що Європейський Союз представляє Китай як суперника, є «нереальним або можливим» на тлі зусиль блоку відбити конкуренцію з боку Китаю в таких сферах, як технології, енергетика та електромобілі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден виступив з заявою щодо припинення вогню в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *