Нетаньяху погрожує продовжувати війну в Газі до повного знищення ХАМАС, незважаючи на міжнародний тиск

Ізраїль не піддасться міжнародному тиску, щоб зупинити атаку на місто Рафах на півдні Гази, і продовжить наступ на ХАМАС, заявив Біньямін Нетаньяху
Ізраїль протистоятиме тиску, щоб зупинити напад на Рафах, каже Нетаньяху. Фото - twitter.com/IsraeliPM

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, безкомпромісна заява була зроблена лише через кілька годин після новин про те, що ХАМАС відкликав свою делегацію з переговорів про припинення вогню в Каїрі, що свідчить про те, що Сектор Газа ймовірно втратив шанси навіть на коротку паузу у війні перед священним ісламським місяцем Рамадан.

Існує міжнародний тиск, і він зростає, але ми повинні разом протистояти спробам зупинити війну. Той, хто каже нам не діяти в Рафаху, говорить нам програти війну, і цього не станеться.

– сказав прем’єр-міністр на церемонії випуску військових на півдні Ізраїлю, заявивши, що ізраїльські сили діятимуть проти ХАМАС у всьому Секторі Газа «включно з Рафахом, останнім оплотом ХАМАС».

Тим часом президент США Джо Байден попередив Ізраїль, що він не може використовувати гуманітарну допомогу як «розмінну монету», і закликав до негайного тимчасового припинення вогню з ХАМАС у кровопролитній війні в Газі.

Сектор Газа
Президент США Джо Байден виступає зі своєю промовою на спільній сесії Конгресу в Капітолії у Вашингтоні в четвер, 7 березня 2024 року. Фото – theguardian.com

Керівництву Ізраїлю я кажу це – гуманітарна допомога не може бути другорядним питанням або розмінною монетою. Захист і порятунок невинних життів має бути пріоритетом.

– сказав Байден у своєму щорічному зверненні до американського народу.

Байден знову заявив, що Ізраїль виправдано атакував ХАМАС, який контролює сектор Газа, через напад 7 жовтня, і сказав, що бойовики «могли б покласти край цьому конфлікту хоч сьогодні», звільнивши заручників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Білому домі заявили, що й досі вірять в підписання угоди про припинення вогню в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *