Єменські хусити здійснили масовану атаку БПЛА в Червоному морі: військові США повідомили про наслідки

Збройні сили США та союзників збили 15 ударних безпілотників, випущених підтримуваними Іраном єменськими повстанцями по Червоному морю та Аденській затоці, повідомили в суботу військові США
США та коаліція відбили атаку хуситів у районі Червоного моря. Фото - rfi.fr

AFP повідомляє, що цього разу єменські хусити здійснили одну з найбільших атак з моменту початку кампанії ударів безпілотників і ракет по кораблям у районі Червоного моря на знак солідарності з палестинцями під час війни Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС у Секторі Газа, інформує «Kreschatic».

Центральне командування США (Centcom) заявило, що «великомасштабна» атака хуситів сталася перед світанком у Червоному морі та прилеглій Аденській затоці.

Centcom і коаліційні сили заявили, що вони визначили, що безпілотники «представляли безпосередню загрозу для торгових суден, ВМС США та кораблів коаліції в регіоні».

У дописі на платформі соціальних мереж X було додано, що «кораблі та літаки ВМС США разом із кількома кораблями та літаками ВМС коаліції збили 15» безпілотників.

Ці дії вживаються, щоб захистити свободу судноплавства та зробити міжнародні води більш безпечними.

єменські хусити
Члени берегової охорони Ємену, пов’язані з угрупованням хуситів, патрулюють море з палестинськими прапорами. Фото – timesofisrael.com

Перед тим в п’ятницю був атакований балкер Propel Fortune, який продовжив свій шлях, повідомляє Centcom. “Ракети не влучили в судно”, – заявили американські військові, додавши, що “повідомлень про постраждалих або збитки немає”.

Єменські хусити вже взяли на себе відповідальність за напад, повідомляє AP. Генерал Ях’я Сарі заявив, що разом з націлюванням на Propel Fortune сили хуситів також запустили 37 безпілотників, націлюючись на військові кораблі США.

Атака на Propel Fortune у п’ятницю сталася після того, як у середу хуситська ракета вразила комерційне судно в Аденській затоці, убивши трьох членів екіпажу та змусивши тих, хто вижив, покинути судно.

Також раніше ми писали про те, що єменські хусити атакували балістикою ще одне цивільне судно в Аденській затоці

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *