Нетаньяху більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає – Джо Байден зробив жорстку заяву

Президент США Джо Байден заявив, що, на його думку, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху «більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає» своїм підходом до війни проти ХАМАС у Газі
Джо Байден зустрічається з Біньяміном Нетаньяху в Тель-Авіві, Ізраїль, 18 жовтня 2023 р. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, в суботньому інтерв’ю, темою якого була, зокрема, і війна в Газі, американський президент висловив підтримку праву Ізраїлю переслідувати ХАМАС, але сказав щодо Нетаньяху, що «він повинен приділяти більше уваги жертвам невинних життів внаслідок вжитих дій».

Байден сказав про кількість загиблих у Газі:

Це суперечить тому, за що виступає Ізраїль. І я вважаю, що це велика помилка.

війна в Газі
Руйнування, залишені ізраїльським наступом на Хан-Юніс. Фото – AP

Байден заявив, що потенційне вторгнення Ізраїлю в місто Рафах у Секторі Газа, де переховуються понад 1,3 мільйона палестинців, є для нього «червоною лінією», але сказав, що він не буде припиняти поставляти зброю, як-от ракети-перехоплювачі для системи «Залізний купол», які захищають ізраїльське цивільне населення від ракетних атак у регіоні.

Це червона лінія, але я ніколи не збираюся залишати Ізраїль. Захист Ізраїлю все ще має критичне значення, тому я не збираюся припиняти поставки всієї зброю, щоб у них не було Залізного купола, який би їх захистив.

– сказав він, коли його запитали про Рафах.

За даними міністерства охорони здоров’я Гази, щонайменше 30 960 палестинців були вбиті і 72 524 були поранені в результаті ізраїльських ударів по анклаву з 7 жовтня, коли почалася війна в Газі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден виступив з заявою щодо припинення вогню в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *