Король Саудівської Аравії оголосив початок Рамадану та закликав припинити «жахливі злочини» в Газі

Священний мусульманський місяць Рамадан починається в понеділок, оголосили деякі країни Близького Сходу, і король Саудівської Аравії використав цю нагоду, щоб закликати припинити «жахливі злочини», які відбуваються в охопленій війною Газі
Король Салман оголосив про початок Рамадану. Фото - SPA

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, через своє офіційне інформаційне агентство SPA Саудівська Аравія повідомила в неділю, що Верховний суд оголосив «понеділок, 11 березня 2024 року, початком благословенного місяця Рамадан цього року». Виступаючи як охоронець двох найсвятіших місць ісламу, король Салман у своєму посланні до Рамадану в неділю ввечері подякував за «благословення, надані Королівству Саудівська Аравія», але зазначив, що війна в Газі кидає тінь на місяць посту та молитви.

В той час, як ми спостерігаємо настання цього року Рамадану, наші серця розриваютсья від скорботи через триваючі страждання наших палестинських братів, які стикаються з невпинною агресією.

– сказав він.

Ми закликаємо міжнародну спільноту виконати свої обов’язки, щоб покласти край цим жахливим злочинам і забезпечити створення безпечних гуманітарних коридорів і коридорів для надання допомоги.

Рамадан
Руйнування, спричинені ізраїльським ударом у Газі. Фото – cgtn.com

Об’єднані Арабські Емірати та Катар також оголосили про початок Рамадану в понеділок через власні офіційні видання. Єгипетський ісламський консультативний орган Дар аль-Іфта також підтвердив, що Рамадан розпочався в понеділок, в тому числі і на палестинських територіях, незважаючи на те, що війна в Газі триває, а також в Алжирі та Тунісі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Білому домі заявили, що й досі вірять в підписання угоди про припинення вогню в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *