Масована нічна атака БПЛА на Росію: відомо про масштабні пожежі в різних регіонах РФ

Безпілотники атакували дев'ять російських регіонів. В Орловській та Нижегородській областях спалахнули нафтобази
Безпілотники атакували дев'ять російських регіонів. Фото - Telegram

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza, у російському Міноборони стверджують, що засоби протиповітряної оборони в ніч проти 12 березня знищили і перехопили 25 українських безпілотників у семи регіонах Росії, зокрема: в Московській (2 дрони), Ленінградській (1 дрон), Білгородській (7 дронів), Курській (11 дронів), Брянській (1 дрон), Тульській (1 дрон) та Орловській (1 дрона) областях. Атака БПЛА на Росію також зачепила Нижегородську та Воронезьку області, повідомила місцева влада.

Після атаки безпілотників пожежа сталася на об’єкті паливно-енергетичного комплексу у місті Кстово Нижегородської області, розповів губернатор регіону Глєб Нікітін. За його словами, загоряння сталося на одній із установок з переробки нафти. За попередніми даними, постраждалих немає.

Телеграм-канал Baza пише, що пожежа сталася на нафтобазі «Лукойлу». Пов’язаний із силовиками канал «112» стверджує, що дрон потрапив у встановлення перегонки нафти. У «Лукойлі» повідомили, що роботу технологічної установки «Лукойл-Нижегороднафтооргсинтез» тимчасово зупинено «у зв’язку з інцидентом». У гасінні займання бере участь пожежний потяг.

Атака БПЛА на Росію
Фото – Telegram

Один із безпілотників атакував об’єкт паливно-енергетичного комплексу, заявив губернатор Орловської області Андрій Кличков. За даними телеграм-каналів, спалахнула нафтобаза. ТАРС із посиланням на представника прес-служби уряду регіону пише, що горить резервуар нафтосховища. Люди не постраждали, твердить губернатор. З двох багатоповерхових будинків, що знаходяться неподалік палаючої нафтобази, евакуювали 17 людей, розповів мер Орла Юрій Парахін.

У Білгородській області після атаки безпілотника без світла залишилося сім сіл, повідомив голова регіону В’ячеслав Гладков. Також після влучення снаряда пошкоджено лінію електропередачі в селі Нова Таволжанка. У місті Шебекіно під час падіння дрону вибито кілька вікон у двох багатоквартирних будинках, постраждала жінка, написав Гладков у телеграм-каналі.

Атака БПЛА на Росію
Фото – Telegram

Міноборони РФ оголосило вранці 12 березня, що сили ППО у Білгородській області збили одну ракету «Точка-У» та вісім снарядів реактивної системи залпового вогню RM-70 Vampire. За словами Гладкова, постраждалих та руйнувань немає.

Атака БПЛА на Росію дісталася й Москви. Мер Сергій Собянін розповів, що безпілотник, який летів на місто, збили в Раменському міському окрузі. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Також немає руйнувань і постраждалих у Ленінградській, Брянській, Воронезькій областях, заявила місцева влада. Губернатор Курської області Роман Старовойт про наслідки атаки поки не повідомляв, розповівши про збиті безпілотники.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чергову нічну атаку безпілотників 11 березня: під ударом були Одещина та Харків

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *