Путін після виборів проведе масштабні зміни в керівництві РФ – Bloomberg

Після президентських виборів 15-17 березня Володимир Путін, ймовірно, проведе «значні перестановки» в уряді, пише Bloomberg із посиланням на джерела в адміністрації президента та кабінеті міністрів
Після президентських виборів в уряді Росії відбудуться «значні перестановки». Доля Шойгу поки невідома. Фото - Sputnik

Як повідомляє «Kreschatic», за словами двох співрозмовників видання, у відставку може піти 72-річний міністр енергетики Микола Шульгінов, а його посаду обійме Борис Ковальчук, син друга Путіна (і акціонера банку «Росія») Юрія Ковальчука. Як очікується, Борис Ковальчук залишить посаду голови енергохолдингу “Інтер РАО” цього тижня. В той же час жодних ознак того, що існує чи готується наступник Путіна немає.

наступник путіна
Путін з Борисом Ковальчуком під час зустрічі в підмосковній державній резиденції Ново-Огарьово. Фото – Sputnik

Ще одним претендентом на нову посаду три джерела Bloomberg називають міністра сільського господарства Дмитра Патрушева, сина секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева. Можливим варіантом для нього стане посада заступника прем’єр-міністра. Bloomberg називає підвищення винагородою для Патрушева з урахуванням того, що зростання сільськогосподарської промисловості стало одним із найбільших успіхів Росії за останні роки.

Також більш «значну роль», за словами одного зі співрозмовників видання, може отримати віце-прем’єр з розвитку Далекого Сходу Юрій Трутнєв, проте яку посаду йому запропонують, джерело не уточнило.

Зважаючи на те, що Путін у своєму посланні Федеральним зборам виклав плани реформування податкової системи, свою посаду, швидше за все, збереже голова уряду Михайло Мішустін, кажуть джерела Bloomberg. Однак, за словами одного зі співрозмовників видання, є шанс, що його замінить нинішній заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко.

наступник путіна
Ельвіра Набіулліна. Фото – Bloomberg

Серед тих, хто також, швидше за все, збереже свою посаду, джерела Bloomberg називають міністра фінансів Антона Силуанова. Щодо заміни віце-прем’єра Олександра Новака, а також 74-річного міністра закордонних справ Сергія Лаврова та 68-річного міністра оборони Сергія Шойгу інформації у співрозмовників видання немає. Малоймовірними джерела також вважають відставку голови ЦБ Ельвіри Набіулліної, яка, за даними Bloomberg, хотіла залишити свою посаду після початку війни в Україні, але Путін їй відмовив.

Bloomberg зазначає, що така масштабна перестановка в уряді пройде вперше з 2020 року, коли замість Дмитра Медведєва на посаду голови уряду було призначено Михайла Мішустіна. І хоча Кремль ще не затвердив остаточного списку імен та призначень, Путін розраховує оновити свою команду на початку свого нового шестирічного терміну. Водночас жодних ознак того, що вже є наступник Путіна, чи сам російський президент готує будь-кого як свого потенційного наступника, немає, пише Bloomberg.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що західні аналітики підрахували вартість передвиборчих гасел Путіна

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *