Понад півсотні БПЛА атакували регіони Росії в ніч на 13 березня: місцева влада відзвітувала про наслідки

Декілька десятків безпілотників атакували регіони Росії в ніч на 13 березня
Пожежа на нафтозаводі в Рязані, 13 березня 2024. Фото - Осторожно, новости/Telegram

Як повідомляє «Kreschatic», у Рязані дрони завдали удару по нафтозаводу. Губернатор Рязанської області Павло Малков написав, що атака БПЛА на Росію призвела до пожежі в його регіоні, є постраждалі. Інших подробиць він не навів.

За даними телеграм-каналу «112», три ударні дрони атакували «Рязаньнефтепродукт» — дочірню структуру «Роснафти». Стверджується, що безпілотники потрапили до двох установок з первинної переробки нафти. Відбулася пожежа, площа якої, за різними даними, становила 100-200 квадратних метрів.

Внаслідок атаки постраждали двоє людей, їх госпіталізували, повідомляє ТАСС, посилаючись на співробітника лікарні швидкої медичної допомоги Рязані. Постраждалі перебувають у стані середнього ступеня важкості.

Губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що протягом ночі російські сили ППО збили в регіоні щонайменше шість безпілотників: два в районі села Серебрянка, два в районі села Богословка, один у місті Губкине, один у районі села Кругле. Внаслідок атак БПЛА ніхто не постраждав, пошкоджені житлові будинки, лінія газопостачання та лінія електропередачі. Під час обстрілу міста Шебекіно постраждав співробітник промислового підприємства, на підприємстві є задимлення, пошкоджені житлові будинки та лінії електропередачі.

Вранці 13 березня з’явилися повідомлення про удар безпілотника по будівлі ФСБ у Білгороді. ТАСС із посиланням на оперативні служби написав, що у будівлі вибиті вікна, пошкоджено фасад, люди не постраждали. Губернатор Білгородської області, у свою чергу, повідомив про атаку двох безпілотників на місто. Один із дронів, за його словами, «врізався в багатоквартирний будинок», вибухом були вибиті вікна у кількох квартирах та пошкоджено фасад та покрівлю будівлі. Другий дрон, написав Гладков, впав у річку і не завдав шкоди.

Атака БПЛА на Росію
Фото – Telegram

Атака БПЛА на Росію тривала майже всю ніч. У Воронезькій області сили протиповітряної оборони збили більше 30 дронів, повідомив голова регіону Олександр Гусєв. За його словами, у низці населених пунктів пошкоджено інфраструктуру та житло, у Бутурлинівському районі — приватний будинок та підстанцію, у Радянському районі частково зруйновано дах магазину. Постраждалих немає.

У Ленінградській області, як повідомив губернатор Олександр Дрозденко, сили ППО збили безпілотник на підльоті до нафтопереробного заводу КІНЕФ у Кірішському районі. За словами глави регіону, ніхто не постраждав, руйнувань немає.

На Брянщині сили ППО збили вісім безпілотників, повідомив губернатор Олександр Богомаз. Він стверджує, що постраждалих та руйнувань немає.

У Курській області російські військові збили шість безпілотників, заявив голова регіону Роман Старовойт. Два з них збили над Курськом, три – у Курському районі, один – над територією області. Про наслідки атак на землі губернатор не повідомляє.

Влада Липецької області також повідомила, що регіон атакували безпілотники. Губернатор регіону Ігор Артамонов заявив, що влада отримує інформацію «про можливі прильоти БПЛА в районі Липецька та Липецького району». Про наслідки атак не повідомляється.

Нагадаємо, раніше ми писали про масовану нічну атака БПЛА на Росію і масштабні пожежі в різних регіонах РФ

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *