Нетаньяху назвав умови ХАМАСу абсурдними, але нібито готовий до переговорів

Біньямін Нетаньяху каже, що вимоги ХАМАСу щодо припинення вогню все ще «абсурдні», але переговори триватимуть
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху на засіданні кабінету безпеки в Тель-Авіві 15 березня 2024 року. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, назвавши останні вимоги ХАМАС щодо угоди про звільнення заручників «абсурдними», прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив у п’ятницю, що Ізраїль відправить делегацію до Катару для продовження переговорів про потенційне припинення вогню і перемир’я, «як тільки кабінет безпеки обговорить позицію Ізраїлю».

У той же час в офісі Нетаньяху заявили, що він схвалив військові оперативні плани для наступу на місто Рафах на півдні Гази. Ізраїль заявив, що Рафах, де розгорнуто чотири батальйони ХАМАС, залишається останньою великою фортецею у Смузі після того, як ЦАХАЛ діяв на півночі та в центрі палестинського анклаву. Там говориться, що наступ необхідний для досягнення цілей війни, і це питання не «якщо», а «коли».

Біньямін Нетаньяху
Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху виступає в залі засідань Кнесету в Єрусалимі. Фото – timesofisrael.com

Цей план викликає сильне занепокоєння в міжнародному співтоваристві, в тому числі в США та Єгипті, через те, що Рафах тепер приймає понад мільйон переміщених палестинців з інших районів Гази. Ізраїль заявив, що планує евакуювати та захистити цивільне населення в рамках своїх планів наступу.

Ізраїль і ХАМАС тижнями намагалися досягти угоди про звільнення заручників, в той час як обидві сторони звинувачують одна одну в саботажі переговорів і висуненні необґрунтованих вимог. Ізраїль продовжує стверджувати, що він не погодиться на жодну угоду, яка передбачає остаточне припинення війни, оскільки ХАМАС все ще перебуває при владі.

Відповідно до пропозиції, з якою ознайомилося Reuters, ХАМАС запропонував у своїй останній пропозиції, щоб початкове звільнення ізраїльтян включало жінок, дітей, людей похилого віку та хворих заручників в обмін на звільнення 700-1000 палестинських в’язнів.

Нагадаємо, також ми писали про те, що ХАМАС висунув нову пропозицію з деталями обміну заручниками та полоненими

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *