Припинення війни в Газі: ХАМАС висунув нову пропозицію з деталями обміну заручниками та полоненими

ХАМАС представив посередникам і США пропозицію про припинення вогню в Газі, яка включає звільнення ізраїльських заручників в обмін на свободу палестинських ув'язнених, 100 з яких відбувають довічне ув'язнення
Переміщений палестинець в Хан-Юнісі на півдні Сектора Газа. Фото - timesofisrael.com

Згідно з пропозицією, з якою ознайомилося агентство новин Reuters, ХАМАС заявив, що початкове звільнення ізраїльтян включатиме жінок, дітей, людей похилого віку та хворих заручників в обмін на звільнення 700-1000 палестинських в’язнів, відповідно до пропозиції, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian. До пропозиції про припинення війни в Газі включено звільнення ізраїльських жінок-військових.

Офіс прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху вже заявив, що нова позиція ХАМАС базується на “нереалістичних вимогах”.

Єгипет і Катар намагаються звузити розбіжності між Ізраїлем і ХАМАС щодо того, як має виглядати перемир’я, оскільки поглиблення гуманітарної кризи призвело до того, що чверть населення постраждалого Сектора Газа стикається з голодом.

У лютому ХАМАС отримав проект пропозиції про перемир’я в Газі, який передбачав 40-денну паузу у всіх військових операціях і обмін палестинських полонених на ізраїльських заручників у співвідношенні 10 до одного – таке ж співвідношення, як і нова пропозиція про припинення вогню.

припинення війни в Газі
Фотографії ізраїльтян, які все ще перебувають у заручниках у терористів ХАМАС у Газі, на «Площі заручників» у Тель-Авіві. Фото – timesofisrael.com

Ізраїль також відхилив цей проект пропозиції, посилаючись на свою давню мету не припиняти війну, доки не буде знищено ХАМАС.

Згідно з останньою пропозицією, ХАМАС заявив, що домовиться про дату постійного припинення війни в Газі після початкового обміну заручниками та полоненими, і що кінцевий термін виведення військ Ізраїлю з Гази буде узгоджено після першого етапу, повідомляє Reuters.

Група заявила, що всі затримані з обох сторін будуть звільнені на другому етапі плану.

Пізно в четвер ХАМАС заявив, що представив посередникам всеосяжне бачення перемир’я, засноване на припиненні того, що він називає ізраїльською агресією проти палестинців у секторі Газа, наданні допомоги та поверненні переміщених палестинців до їхніх домівок і виведенні ізраїльських військ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нетаньяху погрожує продовжувати війну в Газі до повного знищення ХАМАС, незважаючи на міжнародний тиск

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *