Палестинські джерела повідомили про ліквідацію командира ХАМАС, який особисто спланував різанину 7 жовтня

Палестинські джерела повідомили саудівській газеті, офіс якої розташований в Великій Британії, що Марван Ісса, заступник командувача військового крила ХАМАС і третій за важливістю посадовець терористичної групи, перебував у місці удару Ізраїлю минулого тижня
Війська Ізраїлю, що діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, видання Asharq Al-Awsat пише, що, Ісса «був поранений, але його доля невідома». Очевидно, це перший випадок, коли «інформовані джерела» в Газі визнали, що один з ватажків ХАМАС, який спланував напад на Ізраїль, був на місці ізраїльської атаки.

Ісса є заступником Мохаммеда Дейфа, керівника військового крила ХАМАС. Вважається, що разом з лідером угрупування в Газі Ях’єю Сінваром вони особисто організували різанину 7 жовтня і напад на Ізраїль, що спровокувало війну.

напад на Ізраїль
Марван Ісса, заступник голови військового крила ХАМАС, на фотографії, поширеній у соціальних мережах у 2015 році. Фото – timesofisrael.com

Представники служби безпеки Ізраїлю повідомили міністрам на засіданні кабінету безпеки в п’ятницю, що всі ознаки вказують на те, що Ісса був убитий під час удару. Проте військові попередили, що цей факт ще не був повністю перевірений, а ХАМАС все ще утримується від підтвердження чи спростування смерті Ісси.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нетаньяху назвав умови ХАМАСу абсурдними, але нібито готовий до переговорів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *