Сі Цзіньпін привітав Путіна з «перемогою» на виборах: готовий «зміцнювати і розвивати» відносини

Росія та Китай використали перемогу Володимира Путіна на виборах, щоб сигналізувати про дедалі тісніші зв’язки між двома державами
Перемога Путіна на виборах означає тісніші стосунки з Китаєм. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, привітавши Путіна із отриманням п’ятого терміну на посаді, президент Китаю Сі Цзіньпін сказав:

Китай надає великого значення розвитку китайсько-російських відносин і готовий підтримувати тісну комунікацію з Росією для сприяння довготривалому, здоровому, стабільному, поглибленому розвитку [двосторонніх зв’язків].

– повідомила китайська державна телекомпанія CCTV.

Сі Цзіньпін
Фото – rbc.ua

Путін відповів тим же, похваливши свого китайського колегу на знак поглиблення альянсу двох країн проти очолюваного США Заходу.

Путін заявив, що «впевнений, що в найближчі роки ми будемо тільки зміцнювати і розвивати наші відносини і досягати спільних успіхів на благо китайського і російського народів», повідомляє російське державне інформаційне агентство ТАСС.

Найголовніше – це збіг державних інтересів. Це створює дуже хороший тон для вирішення спільних проблем у сфері міжнародних відносин.

– додав Путін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Сі Цзіньпін розповів про «міцну стійкість» співпраці з Росією і пообіцяв розширяти торгівельні зв`язки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *