Нетаньяху остаточно прийняв рішення провести військову операцію в Рафаху, всупереч проханням Байдена

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він як і раніше сповнений рішучості здійснити наземне вторгнення в місто Рафах на півдні Гази, де переховуються багато переміщених палестинців, незважаючи на побоювання президента США Джо Байдена
Прем’єр-міністр Ізраїлю каже, що не бачить альтернативи наземній атаці на південне місто Гази, що свідчить про зростання розбіжностей із президентом США. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Нетаньяху сказав законодавцям у вівторок, що він «абсолютно чітко» дав зрозуміти президенту США, що він сповнений рішучості здійснити напад на Рафах та завершити ліквідацію батальйонів ХАМАС, і немає іншого способу зробити це, окрім як на землі.

Після розмови двох лідерів у понеділок радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США вважають, що штурм Рафаха був би «помилкою» і що Ізраїль може досягти своїх військових цілей іншими засобами.

У своїх коментарях у вівторок Нетаньяху сказав, що він чекатиме почути пропозиції від США «з поваги до президента» щодо способів захисту цивільного населення в Рафаху, перш ніж віддати наказ про напад на Рафах.

напад на Рафах
Палестинці моляться перед мечеттю, зруйнованою ізраїльськими авіаударами в Рафаху. Фото – timesofisrael.com

Але він сказав, що не бачить альтернативи наземному наступу, якщо Ізраїль хоче здійснити свою мету знищити ХАМАС.

Ми ведемо дебати з американцями щодо необхідності увійти в Рафах, а не щодо необхідності ліквідації ХАМАС.

– сказав Нетаньяху.

Білий дім заявив, що не підтримає операцію в Рафаху без представлення ізраїльтянами надійного плану забезпечення безпеки палестинських мирних жителів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Ізраїль терміново відправляє делегацію до Вашингтона

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *