З початку року іноземні компанії сплатили в російський бюджет 385 мільйонів доларів «податку на вихід»

Іноземні компанії, які залишають Росію, зробили внески до російського бюджету на суму 35,7 мільярдів рублів ($385 мільйонів) цього року, про що свідчать онлайн-бюджетні дані, і що вже перевищило очікування за весь рік
У 2024 році іноземні компанії сплатили в Росії «податку на вихід» 385 мільйонів доларів. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Росія постійно посилює вимоги до компаній, що хочуть вийти з російського ринку, вимагаючи дозволу урядової комісії, 50% знижки на будь-який продаж і внесок до федерального бюджету в розмірі щонайменше 10% від ціни продажу, що Вашингтон називає «податок на вихід».

Минулого року агентство Reuters повідомляло, що деякі іноземні компанії, які намагалися вийти з Росії і продати свої активи, зіткнулися зі значним збільшенням витрат, оскільки Москва вимагала заплатити в бюджет «податок на вихід» і великих знижок.

податок на вихід
Фото – myc.news

Російське видання РБК оприлюднило ці дані в середу, зазначивши, що підвищення ставки бюджетних внесків підвищило витрати для підприємств, що виходять.

Центробанк РФ також заявив, що загалом російські банки позичили 500 мільярдів рублів (5,4 мільярда доларів) на операції з придбання активів іноземних компаній, які вирішили вийти з російського ринку станом на кінець 2023 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін дозволив продаж російських активів Caterpillar екс-менеджерам Сбербанку

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *